prve slike

[FOTO/VIDEO] Mitsubishi najavio novi Outlander PHEV; veća snaga motora i povećan kapacitet baterije za veći domet na struju

30.07.2021 u 11:22

Bionic
Reading

: MMC je u svojim ekološkim ciljevima do 2030. postavio cilj smanjenja emisije CO₂ svojih novih automobila za 40 posto kroz korištenje EV-a, pri čemu PHEV modeli zauzimaju središnju ulogu, kako bi pomogao stvaranju održivog društva

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) će predstaviti plug-in hibridni (PHEV) model potpuno novog Outlandera, crossover SUV-a, potpuno razvijenog s novom generacijom PHEV sustava. Vozilo će se u Japanu pojaviti u drugoj polovici ove fiskalne godine, a u SAD-u u drugoj polovici kalendarske godine 2022. Mitsubishi nije precizirao hoće li se ovaj model i kada pojaviti i na europskom tržištu, ali sudeći prema dobrim rezultatima njegov dolazak na Stari kontinent je vrlo izvjestan.

S poboljšanom snagom motora i povećanim kapacitetom baterije u odnosu na trenutni model, potpuno novi Outlander PHEV pruža snažnije performanse na cesti i veći domet vožnje. Na temelju novorazvijene platforme, integrirane komponente i optimizirani raspored omogućuju novom modelu da primi sedam putnika u tri reda, nudeći novu razinu udobnosti i korisnosti u SUV-u.

Novi Mitsubishi Outlander Izvor: Promo fotografije / Autor: Mitsubishi

Outlander PHEV globalno je debitirao 2013., kao dokaz predanosti MMC -a u istraživanju i razvoju električnih vozila (EV) od 1964. EV za svakodnevnu vožnju i hibridno vozilo za izlete, Outlander PHEV nudi tihe i glatke, ali ipak snažne performanse na cesti jedinstvene za električna vozila, uz mirnu i sigurnu vožnju u raznim vremenskim i cestovnim uvjetima.

Od lansiranja modela Outlander PHEV, prodan je u više od 60 zemalja svijeta i lider je u kategoriji PHEV vozila ove klase.

Uz prednosti PHEV-ova, uključujući ekološku prihvatljivost i nisko oslanjanje na infrastrukturu za punjenje, dvomotorni 4WD PHEV sustav pruža jedinstvene Mitsubishi vozne performanse, ili ono što definira MMC-ova vozila: kombinacija sigurnosti, sigurnosti (duševni mir) i udobnost. MMC je u svojim ekološkim ciljevima do 2030. postavio cilj smanjenja emisije CO₂ svojih novih automobila za 40 posto kroz korištenje EV-a, pri čemu PHEV modeli zauzimaju središnju ulogu, kako bi pomogao stvaranju održivog društva.

Mitsubishi ne otkriva nikakve dodatne tehničke podatke, a podsjećamo da je trenutni model prije nekoliko mjeseci ažuriran većim 2,4-litrenim benzinskim motorom, koji zamjenjuje stari 2,0-litreni agregat i ima snagu od 126 KS (94 kW) i okretni moment od 201 Nm. Elektromotor na stražnjoj osovini ima snagu od 94 KS (70 kW) i omogućuje kombiniranu snagu od 221 KS (165 kW).

Uvođenjem Outlandera 2021, Mitsubishi je povećao bateriju sa 12 kWh na 13,8 kWh, što je rezultiralo čisto električnim dometom od 39 kilometara. Inženjeri su također radili na pogonu kako bi povećali najveću brzinu u električnom načinu rada na 134 km/h. Nasljednik Outlandera PHEV bit će potpuno drugačiji SUV jer će, poput običnog Outlandera, preuzeti i dijelove Nissan Roguea, odnosno u Europi poznatijeg kao Nissan X-Trail.

Sve je to u skladu s nastojanjima Mitsubishija da se više fokusiraju na razvoj poslovnih aktivnosti u Aziji, pa se tvrtka odlučila zadržati trajnu prisutnost marke u Europi, ali uz najniže moguće troškove. To znači da je Mitsubishi odlučio sve više koristiti u Europi redizajnirane modele svog partnera u savezu s Renaultom. U tu svrhu, Renault će od 2023. graditi određene modele za Mitsubishi za europsko tržište.