DOBRE VIJESTI

[FOTO/VIDEO] Međunarodni salon automobila u Ženevi ide dalje: Otvorene prijave za veljaču 2022.

02.06.2021 u 13:22

Bionic
Reading

GIMS se vratio i spreman je iznenaditi izlagače i obožavatelje kao ključni događaji koji postavlja mjerilo za automobilske izložbe više od stoljeća

Prije nešto više od godinu dana otkazan je jedan od najuglednijih salona automobila u Ženevi (Geneva International Motor Show - GIMS) zbog pandemije koronavirusa, i to u posljednji trenutak, kad je već sve bilo pripremljeno za njegovo otvaranje. Četiri dana prije otvaranja događaj je otkazan odlukom švicarskog Saveznog vijeća, pokazati će se ubrzo opravdanom, iz zdravstvenih razloga.

Da to nije bila i najgora stvar što se organizatoru GIMS-a moglo dogoditi govorile su i vijesti koje su potom uslijedile. Naime, zaklada zadužena za organizaciju događaja zatražila je od Ženevskog kantona financijsku potporu u iznosu od nemalih 16,8 milijuna franaka (15,3 milijuna eura), ali su im za odobrenje takve financijske injekcije nametnuti uvjeti kontradiktorni statutima zaklade, pa je ona nažalost bila prisiljena odreći se zajma. Budućnost ove ugledne priredbe koja privlači brojne posjetitelje, činilo se, bila je zapečaćena zauvijek.

Međunarodni salon automobila u Ženevi 2020. (GIMS) - sve je već bilo spremno Izvor: Promo fotografije / Autor: GIMS

Ipak, ovih je dana Međunarodni sajam automobila u Ženevi otvorio prijave za izložbe i najavio da se spremaju ugostiti posjetitelje od 19. do 27. veljače 2022. Navedeno je i da organizacijska zaklada GIMS-a daje izlagačima rok do sredine srpnja da se prijave za događaj koji bi se trebao održati 2022. godine. Kao 91. izdanje, ovo izdanje obećava uzbudljivu evoluciju, za koju se navodi da se bitno razlikuje od onih održanih u prošlosti, pod pretpostavkom povoljnih pandemijskih uvjeta.

Sada je ostalo samo devet mjeseci do paljenja reflektora Palexpovih izložbenih dvorana, a kako vrijeme brzo leti izlagači se pozivaju da se prijave za izložbu i počnu planirati vjerojatno najprestižnije izložbene štandove u svojim marketinškim kalendarima. Izlagači se mogu radovati i dva ekskluzivna dana namijenjenih za medije, 17. i 18. veljače, prije službenog otvaranja izložbe.

U očekivanju budućeg jedinstvenog izdanja, izvršni direktor GIMS-a Sandro Mesquita je najavio je: 'Otpremom natječajnih paketa sada službeno započinjemo organizaciju GIMS-a 2022. Moj tim i ja jedva čekamo da predstavimo naš koncept izlagačima, a potom i javnosti. Zaista se nadamo da će nam zdravstvena situacija i odgovarajući propisi o Covid-u 19 omogućiti da ga oživimo.'

Vijest da se GIMS vratio i da je spreman iznenaditi izlagače i obožavatelje, bez sumnje će pojačati svjetla pozornosti na ovom ključnom događaju, koji postavlja mjerilo za automobilske izložbe više od stoljeća. Više detalja o konceptu sljedećeg GIMS-a bit će predstavljeno sljedećih tjedana, pa ćemo onda znati što nas očekuje u veljači iduće godine kad je riječ o autoindustriji i povezanim događanjima.