SEZONA 2022./23.

[FOTO/VIDEO] Jaguar TCS Racing otkrio svoj bolid Jaguar I-TYPE 6 za 9. sezonu Svjetskog prvenstva Formule E

02.12.2022 u 14:49

Bionic
Reading

Ovo je najnapredniji i najučinkovitiji električni trkaći automobil Jaguara ikada. Trkaći bolid Gen3, treće generacije, ima i prednje i stražnje pogonske sklopove, udvostručujući sposobnost regeneracije u odnosu na model Gen2 i uklanjajući potrebu za konvencionalnim stražnjim kočnicama

Jaguar TCS Racing je otkrio Jaguar I-TYPE 6, dizajniran i projektiran za natjecanje za Svjetsko prvenstvo ABB FIA Formule E 2023., dok inovativna potpuno električna motorsport kategorija prelazi u novu Gen3 eru.

Jaguar I-TYPE 6 je najnapredniji i najučinkovitiji električni trkaći automobil Jaguara ikada. To je i prvi trkaći automobil FIA Formule E koji ima i prednje i stražnje pogonske sklopove, budući da je pogonski sklop od 250 kW (340 KS) dodan sprijeda, a straga od 350 kW (476 KS), udvostručujući sposobnost regeneracije u odnosu na model Gen2 i uklanjajući potrebu za konvencionalnim stražnjim kočnicama.

S početkom u siječnju 2023., Gen3 era Formule E donijet će brže i uzbudljivije utrke na uličnim stazama diljem svijeta. Predstavljajući nove vrhunske tehnologije, treća generacija Jaguarovog trkaćeg automobila Formule E postavit će nova mjerila performansi: preko 50 kg lakši i 100 kW (136 KS) snažniji od automobila koji su mu prethodili, a sada može postići maksimalnu brzinu od preko 320 km/h.

Jaguar TCS Racing je otkrio svoj bolid Jaguar I-TYPE 6 za 9. sezonu Svjetskog prvenstva Formule E Izvor: Promo fotografije / Autor: Jaguar

Jaguar TCS Racing kreće u sezonu 2023. s novim, prepoznatljivim identitetom. Uvjerljiva paleta boja sadrži ugljičnocrnu, satensko bijelu i sofisticirane zlatne naglaske, s asimetričnim dizajnom boje Jaguara I-TYPE 6 koji stvara dva jedinstvena automobila za vozače Mitcha Evansa i Sama Birda. Ono što je jedinstveno u Formuli E, postava vozača Jaguara ostaje ista treću uzastopnu sezonu donoseći vrijednu dosljednost.

Jaguar u Formuli E

Britanski proizvođač premium automobila se vratio utrkama u listopadu 2016., postavši prvi luksuzni proizvođač koji se pridružio potpuno električnoj seriji uličnih utrka ABB FIA Formule E Championship. U osmoj sezoni, Mitch Evans završio je kao drugoplasirani u poretku vozača, što je njegov najbolji rezultat u Jaguar TCS Racing kampanji Formule E.

Formula E je testna platforma za Jaguar u stvarnom svijetu na njegovom putu da postane potpuno električna luksuzna marka od 2025. Cilj Jaguar TCS Racinga je 'Reimagine Racing' i zajedno će tim testirati, razvijati, učiti i surađivati, dijeleći uvide preko Jaguar Land Rovera što će koristiti budućem razvoju cestovnih automobila. Konkretno, prijenos učenja i tehnologije iz Formule E pomoći će u 'ponovnom osmišljavanju' marke Jaguar koja se podudara s predanošću tvrtke Gen3 eri Formule E.

2023. prva je godina za timove koji će se utrkivati s automobilom Gen3, prvim trkaćim automobilom s nultim rezultatom na svijetu.

Kao službeni tim proizvođača u Formuli E, Jaguar TCS Racing dizajnira vlastiti pogonski sklop, koji uključuje motor, prijenos, inverter i stražnji ovjes. Jaguar će preko svog dugogodišnjeg tehničkog partnera Formule E Williams Advanced Engineering opskrbljivati Envision Racing svojim pogonskim sklopom za Gen3 eru.

Kako bi se kontrolirali troškovi, šasija i baterija od karbonskih vlakana zajedničke su komponente i iste za svih jedanaest timova. To omogućuje fokus na razvoju učinkovitih i laganih pogonskih sklopova za električna vozila koji će poboljšati performanse i domet budućih električnih vozila Jaguar Land Rover.

Timovi imaju dva trkaća automobila, jedan po vozaču, koji će se koristiti za cijelu utrku.

Osim potpuno električnog koncepta, Formula E jedinstvena je u svijetu motorsporta po izboru mjesta. Prvenstvo 2023. se održava na privremenim uličnim stazama u središtima velikih svjetskih gradova uključujući Mexico City, Diriyah i Rim, s novim lokacijama uključujući Hyderabad, Cape Town i São Paulo. Finale sezone odigrat će se tijekom vikenda dvostruke utrke u Londonu.

U 2022. Jaguar TCS Racing završio je četvrti u poretku timova sa sedam postolja, četiri pobjede, jednom pole positionom, jednim najbržim krugom i 231 osvojenim bodom – najvećim brojem osvojenih bodova tima dosad. Novozelanđanin, Mitch Evans završio je prošlu sezonu kao drugoplasirani sa Samom Birdom koji je završio na ukupnom trinaestom mjestu u poretku vozača.

Formula E ostaje ključni prioritet za Jaguar Land Rover i Reimagine strategiju tvrtke. Kao vrhunsko potpuno električno svjetsko prvenstvo, Formula E nam omogućuje testiranje i razvoj novih tehnologija električnih vozila u okruženju visokih performansi.

Sljedeća generacija Formule E i dalje će biti testna stanica u stvarnom svijetu za Jaguar TCS Racing i Jaguar Land Rover, dok tim razvija i inovira novu vrhunsku tehnologiju kako bi se natjecao za uspjeh u Svjetskom prvenstvu, pokretat će važno race-to-road (s utrke na cestu) učenje za električni pogon, održivost i softverske tehnologije.

Inovacija i prijenos tehnologije iz Jaguara I-TYPE 6 izravno će omogućiti reimaginaciju Jaguara kao potpuno električne, moderne luksuzne marke od 2025. Utrke u kategoriji motorsporta s nultom emisijom s najodrživijim trkaćim automobilom na svijetu predstavljaju vlastiti Jaguar Land Rover predanost nultim emisijama iz ispušnih cijevi i postizanju nulte emisije ugljika u cijelom opskrbnom lancu, proizvodima i operacijama do 2039. u sklopu svoje strategije Reimagine.

Jaguar TCS Racing ulazi u sezonu 2023. nakon što je nedavno dobio FIA-inu ekološku akreditaciju s tri zvjezdice, najvišu moguću ocjenu. Potvrđuje da tim pokazuje najbolju praksu i predanost upravljanju okolišem, dok kontinuirano nastoji poboljšati postojeće procese.

Uoči prvenstva 2023. Wolfspeed je potvrđen kao službeni Power Semiconductor partner. Partnerstvo se nadovezuje na postojeći odnos Wolfspeeda s timom od 2017., gdje se njegova napredna tehnologija silicij karbida koristi za ubrzavanje učinkovitosti i performansi na stazi. Jaguar Land Rover je također nedavno najavio strateško partnerstvo s Wolfspeedom, osiguravajući opskrbu poluvodičima od silicij karbida za sljedeću generaciju pretvarača električnih vozila. Oba će partnerstva podržati prijenos tehnologije i znanja s utrke na cestu s posebnim fokusom na učinkovitost.

Jaguar TCS Racing je otkrio svoj bolid Jaguar I-TYPE 6 za 9. sezonu Svjetskog prvenstva Formule E Izvor: Promo fotografije / Autor: Jaguar

Nakon dvije uspješne godine s timom, Micro Focus obnavlja svoje partnerstvo kao službeni tehnički partner. Njegov softver i usluge svjetske klase, kao što su IDOL i Vertica Analytics Platforma, ugrađeni su u operacije tima, omogućujući im prikupljanje i obradu golemih količina podataka, stvaranje preciznijih predviđanja i vremenski kritičnih odluka tijekom utrka, što dovodi do više bodova, postolja i pobjeda za tim.

  • +10
Jaguar TCS Racing I-TYPE 6 Izvor: Promo fotografije / Autor: Andrew Ferraro

Wolfspeed i Micro Focus pridružuju se postojećem portfelju partnera svjetske klase koji se sastoji od globalne organizacije za IT usluge, savjetovanje i poslovna rješenja Tata Consultancy Services (TCS), koja nastavlja svoje višegodišnje naslovno sponzorstvo tima. Osim toga, GKN Automotive, Dow i Castrol te dobavljači Alpinestars i Uncommon povezani su u potrazi za performansama i inovacijama za Jaguar TCS Racing.

Ovo je prva sezona u kojoj će Jaguar opskrbljivati svoju uspješnu tehnologiju pogona drugom britanskom timu Envision Racing, što znači da će na startnom gridu biti četiri bolida Formule E s Jaguarovim pogonom.

Jaguar TCS Racing će se utrkivati u Mexico Cityju 14. siječnja 2023. na prvoj od 17 utrka u 12 gradova.