25 godina sigurnosti

[FOTO/VIDEO] BMW M započinje jubilarnu sezonu s novim BMW M2 MotoGP sigurnosnim automobilom

17.03.2023 u 12:03

Bionic
Reading

Novi BMW M2 impresionira tradicionalnim karakteristikama sportskog automobila visokih performansi, a svojim kompaktnim dimenzijama i TwinPower turbo rednim 6-cilindričnim motorom od 460 KS savršena je osnova za BMW M sigurnosni automobil

Urka Grande Prémio de Portugal od 24. do 26. ožujka u Portimãu svjetskog prvenstva u motociklizmu za 2023. označava početak obljetničke sezone za BMW M, 25. sezone kao službenog automobila MotoGP-a. Blisko partnerstvo s MotoGP nositeljem prava Dorna Sports datira iz 1999. godine.

Na početku jubilarne sezone u Portugalu će novi BMW M sigurnosni automobil imati svoj debi. Novi BMW M2 MotoGP sigurnosni automobil temelji se na novom BMW-u M2, koji je svoju svjetsku premijeru imao u listopadu.

Video snimljen za 20. godišnjicu BMW M MotoGP-a sigurnosnih automobila Izvor: Promo fotografije / Autor: BMW M

Franciscus van Meel, izvršni direktor BMW M GmbH, je rekao: '2023. je naša 25. sezona kao službenog automobila MotoGP-a - dugogodišnje, blisko partnerstvo poput ovoga je posebno u međunarodnim utrkama.' dodavši i ovo:' Naš novi BMW M2 MotoGP sigurnosni automobil samo je jedan primjer toga.'

'Njime nastavljamo našu tradiciju stavljanja najnovijih BMW M automobila visokih performansi u službu MotoGP sigurnosti. Bilo da se radi o floti sigurnosnih automobila, BMW M nagradi ili našim mnogim drugim aktivnostima na vrhunskoj razini motociklističkih utrka – ponosni smo što je Fascination M postao važan dio MotoGP-a.'

Novi BMW M2 impresionira tradicionalnim karakteristikama sportskog automobila visokih performansi – u koncentriranom obliku i s najsuvremenijom tehnologijom. Sa svojim kompaktnim dimenzijama i TwinPower turbo rednim 6-cilindričnim motorom od 460 KS, novi BMW M2 je savršena osnova za BMW M sigurnosni automobil.

BMW M2 kao osnova BMW M2 MotoGP Safety Car-a Izvor: Promo fotografije / Autor: BMW M

BMW M2 opremljen je raznim elementima sigurnosnog automobila za njegovu primjenu na MotoGP trkaćim stazama. Ovi elementi uključuju zaštitni okvir, Recaro sjedala, trkaći pojas u 6 točaka, aparat za gašenje požara, krovni nosač sigurnosnog automobila i odgovarajuće prednje svjetlo.

  • +13
BMW M2 MotoGP Safety Car za 2023. Izvor: Promo fotografije / Autor: FREDERICK UNFLATH

Ugrađeno je i nekoliko M Performance dijelova, kao što su ispušni sustav, šasija, karbonski poklopci retrovizora, difuzor i stražnje krilo. Sigurnosni automobil BMW M2 MotoGP imat će standardnu boju sigurnosnog automobila BMW M.

Uz novi BMW M2 MotoGP sigurnosni automobil, flota sigurnosnih automobila za 2023. također uključuje mnoge druge BMW M sigurnosne, medicinske i službene automobile, kao i BMW M 1000 RR sigurnosne motocikle.

Prošlogodišnji sigurnosni automobil svjetskog prvenstva je bio BMW M3 Touring MotoGP. Bila je to posveta 50 godina BMW-a M i desetljeća partnerstva s MotoGP-om. Taj sigurnosni automobil je imao poseban 50 Years of BMW M izgled te su svi MotoGP sigurnosni automobili od 1999. do danas bili navedeni na samom automobilu.