Autobest 2023

[FOTO] Renault Austral osvojio europsku titulu 'The Best Buy Car of Europe in 2023'

15.12.2022 u 13:21

Bionic
Reading

Nakon što je prije nekoliko tjedana uvršten među šest finalista, žiri je u Australu prepoznao automobil koji najbolje ispunjava zahtjeve europskih kupaca. Novi, potpuno električni Hyundai Ioniq 6 je Ecobest 2023.

Novi Renault Austral je osvojio Autobest 2023, europsku titulu 'The Best Buy Car of Europe in 2023' – Najbolja kupnja u Europi 2023.

S ukupno osvojenih 14.937 bodova, Renault Austral je osvojo prvo mjesto s komotnom razlikom ispred nove generacije Opel Astre koja je osvojila 13.986 bodova. S ukupnih 13.933 boda, samo 53 boda manje od drugoplasiranog, treće je mjesto pripalo Peugeotu 308. Detaljni će rezultati biti objavljeni u dijelu Final Ranking na službenim stranicama Autobesta.

Nakon što je prije nekoliko tjedana uvršten među šest finalista, žiri koji čine automobilski novinari iz 31 europske zemlje je u Australu prepoznao automobil koji najbolje ispunjava zahtjeve europskih kupaca. Uz nagradu 'Best Buy Car of Europe 2023', Austral je u studenom osvojio i nagradu 'Smartbest 2023'. Ta nagrada ujedno je priznanje izvrsnosti multimedijskog sustava openR link s povezanim Google uslugama, zbog kojeg Austral slovi za najpovezaniji automobil u Europi.

Dan Vardie, osnivač i predsjednik organizacije AUTOBEST

Evo što je rekao Dan Vardie za Renault Austral: 'Ovogodišnji pobjednik predstavnik je novog poglavlja marke Renault. Riječ je o najboljem proizvodu francuskog proizvođača automobila koji se odlikuje luksuznim detaljima, izvanrednim dojmom kvalitete, vrhunskim voznim osobinama, impresivnim dizajnom i vjerojatno najboljim povezanim tehnologijama koje se danas mogu naći u automobilu. Njegova je prednost i potpuno hibridni motor E-TECH koji je prethodno osvojio nagradu TECHNOBEST.'

'Od šest finalista ovogodišnjeg natjecanja, Austral je uspio zadiviti većinu članova žirija Autobesta, koji je po broju zastupljenih zemalja najveća neovisna automobilistička medijska organizacija u Europi. I ne samo to – mnogi su ga glasači svrstali na prvo mjesto! Osnažen Australovom pobjedom i titulom 'Best Buy Car of Europe in 2023', Renault se u velikom stilu vraća na čelo konkurencije!'

Riječ je o punokrvnom C-SUV-u kojim Renault nastoji ponovno osvojiti C-segment. Austral je namijenjen privatnim i poslovnim kupcima koji traže upečatljivo i prestižno vozilo. Bogatom ponudom tehnologije, Austral se stavlja u službu svih korisnika: 32 napredna sustava za pomoć u vožnji, sustav upravljanja četirima kotačima 4CONTROL advanced, multimedijski sustav openR link s najboljim Google uslugama i aplikacijama i posebno učinkovit potpuno hibridni motor E-TECH snage 200 KS, za beskompromisan užitak u vožnji.

Autobest je po treći put zaredom uspješno organizirao završni test u austrijskom Teesdorfu krajem studenog. Ovo izdanje uslijedilo je nakon što su prva dva organizirana u vrlo teškim sanitarnim uvjetima zbog vremena pandemije, dok je Austrija bila u potpunoj karanteni.

U prvom izdanju organiziranom bez pandemijskih ograničenja, velika većina članova žirija Autobest sudjelovala je u vrlo uspješnim vožnjama na cesti i stazi. Uz stručnu pomoć domaćina na testnom poligonu ӦAMTC-a u Teesdorfu, Autobest je uspio organizirati najsloženiji skup testova koji su danas dostupni u automobilskim medijima.

Hyundai Ioniq 6 je Ecobest 2023.

Autobest je ujedno objavio i preostale dobitnike prestižnih nagrada. Hyundai Ioniq 6 osvajač je nagrade Ecobest 2023. Novi je Hyundaijev model napredan novi električni automobil koji na novu razinu podiže filozofiju maksimalne aerodinamičke učinkovitosti. Zahvaljujući tome, kao i ostalim pametnim rješenjima može se pohvaliti dosegom od preko 600 kilometara.

Evo što je rekao Dan Vardie: 'Hyundai IONIQ 6 je revolucionarno novi EV koji donosi razmišljanje o konceptualnim automobilima u europske salone od početka 2023. Ultra-aerodinamička filozofija podiže ideale niskog otpora zraka na novu razinu, koncept koji ne nudi samo električni domet od više od 600 km, ali također pruža upečatljiv aerodinamični stil koji će se zajamčeno isticati. Ovaj odvažni, inteligentni novi Hyundai autentičan je komad tehnologije. Kako je nagrada ECOBEST uvijek bila primjer koji su drugi trebali slijediti, vjerujemo da će ovo biti prva od mnogih za IONIQ 6.'

Žiri Autobesta je ove godine odlučio kako neće dodijeliti nagradu Technobest 2023. posvećenu klasičnim automobilskim tehnologijama. Ostale nagrade već su objavljene, a možete ih pronaći na ovoj poveznici.