poboljšanja

[FOTO] Cupra tehnički nadogradila Leon e-HYBRID: Plug-in hibrid povećanih performansi

04.03.2022 u 07:59

Bionic
Reading

Šasija modela Cupra Leon e-HYBRID sada je 25 mm niža, prebacujući težinu prema dolje, što ga čini još sigurnijim u zavojima i poboljšava aerodinamiku

Cupra Leon, bilo da se radi o karoseriji s 5 vrata ili Sportstourer, već je nudio jedinstveno iskustvo vožnje zahvaljujući svojoj visokonaprednoj paleti pogonskih agregata – uključujući dva plug-in hibrida – dinamičnim tehnologijama šasije i mješavini sportskog i sofisticiranog u svojoj vanjštini i dizajn interijera.

Sada, s uvođenjem promjena na šasiji i pogonskom sklopu za dvije varijante e-HYBRID – 204 KS i 245 KS – Cupra Leon e-HYBRID podiže Leona na novu razinu.

Šasija modela Cupra Leon e-HYBRID sada je 25 mm niža (proizvodnja Cupra Leon e-HYBRID-a s šasijom 25 mm nižim započela je u lipnju 2021.), prebacujući težinu prema dolje, što ga čini još sigurnijim u zavojima i poboljšava aerodinamiku.

Brembo kočnice

A inačice e-HYBRID sada su kompatibilne s Brembo kočnicama. Brembo čeljusti kombiniraju se s većim disk kočnicama u usporedbi sa standardnim opcijama (370x32 mm) koje su također perforirane s četiri klipa, nudeći povećanu učinkovitost kočenja.

Kada ima Brembo kočnice, Leon e-HYBRID također uključuje sportske usprave s većim nagibom, nudeći intuitivnu i još uzbudljiviju dinamiku.

  • +6
Cupra Leon e-HYBRID Izvor: Promo fotografije / Autor: CUPRA

Razina opreme

Snažniju verziju modela Leon e-HYBRID (245 KS) sada možete odabrati s Cupra opremom ili s novom opremom VZ CUP - posveta CUP Competition modelima.

Cupra Leon VZ CUP inteligentno dodaje nove elemente vozilu visokih performansi. Unutar istaknute komponente uvođenje je školjkastim CUPBucket sjedala, dostupnih u tamnoj ili Petrol plavoj koži. CUPBucket sjedala postavljena su nisko u kabini kako bi se povećao prostor i pružio ergonomskiji položaj sjedenja – što je važno u vozilu sa sportskom esencijom Cupra Leona.

Eksterijer također sadrži modifikacije kako bi se još više istaknuo karakter modela Cupra Leon VZ CUP, kao što su stražnji spojler od bakrenih ugljičnih vlakana (samo za varijantu s petero vrata), tamni aluminijski bočni pragovi i opcijski poklopci bočnih retrovizora od bakrenog karbona.