Pojačanje modela

Cupra Ateca sada s više opcija: Kompaktni SUV proširuje ponudu motora i razine opreme

28.06.2023 u 10:26

Bionic
Reading

Novi benzinski motori s izlaznim snagama od 150 KS (110 kW) i 190 KS (140 kW) pridružuju se opciji motora snage 300 KS (221 kW). Dodan je i redizajnirani stražnji difuzor, sportska sjedala, kolo upravljača te umetci u vratima i bakreni šavovi

Cupra je objavila kako povećava ponudu motora i razine opreme modela Ateca, pružajući time kupcima još više izbora i vrijednosti. Početak proizvodnje predviđen je od 3. tromjesečja 2023. godine, a nova ponuda motora i opreme bit će dostupna za naručivanje od srpnja.

Cupra Ateca bio je prvi model marke te je i dalje jedinstven u svojem segmentu. Bio je ključni pokretač rasta marke, a sada dobiva sasvim novu ponudu motora. Naime, 2,0-litrenom TSI motoru izlazne snage 300 KS (221 kW) ovoga kompaktnog SUV vozila pridružuju se 1,5-litreni TSI benzinski motor snage 150 KS (110 kW) i 2,0-litreni TSI motor snage 190 KS (140 kW).

Oba su ova motora povezana sa 7-stupanjskim automatiziranim mjenjačem s dvije spojke, no veći motor također sadrži naprednu tehnologiju pogona na sve kotače 4Drive, čime se izlazna snaga motora stavlja na raspolaganje uz izvrsnu kontrolu, bez obzira na vanjske uvjete.

'Model Cupra Ateca je bio ključan temelj marke na kojem je ona temeljila svoj rast, a sada smo usredotočeni na razvoj vozila za unaprjeđenje njegove ponude, čime ćemo ispuniti zahtjeve kupaca', rekao je Kai Vogler, potpredsjednik marke Cupra nadležan za područja prodaje i marketinga. 'Zahvaljujući novoj ponudi motora naša je ambicija povećati prodaju modela Cupra Ateca, pri čemu ćemo slijediti jednak put kao što smo činili s modelom Cupra Leon.'

Oba motora, kako 1,5-litreni TSI sa 150 KS (110 kW) te 2,0-litreni TSI sa 190 KS (140 kW), osmišljeni su za ispunjavanje dinamičnih zahtjeva marke Cupra, a potpis marke također je vidljiv u vanjskom i unutrašnjem dizajnu te opcijama opreme, čime se kupcima pruža još veća razina izbora i vrijednosti.

U pogledu vanjskog dizajna modela Cupra Ateca, dodan je redizajnirani stražnji difuzor koji dodatno naglašava skulpturalni izgled ovog vozila. Sportska sjedala u unutrašnjosti vozila podižu sportski karakter na novu razinu, zajedno s kolom upravljača koje se može opremiti satelitskim tipkama. Umetci u vratima i bakreni šavovi specifični za ovu marku zaokružuju cjelokupan dojam vozila.