SVJETSKA PREMIJERA

Citroën predstavlja SUV C5 Aircross Hybrid: Plug-in s dometom od 50 km u električnom načinu rada

08.01.2020 u 14:03

Bionic
Reading

Zahvaljujući kombinaciji benzinskog motora PureTech od 180 KS, električnog motora snage 80 kW i automatskog mjenjača ë-EAT8, postiže se sveukupna snaga od 225 KS i 320 Nm okretnog momenta

Francuski proizvođač automobila Citroën će na 98. izdanju salona automobila u Bruxellesu, koji se održava od 10. do 19. siječnja, u svojem izložbenom prostoru predstaviti potpis 'Inspirëd By You All' kojim kreće u pohod na tržište električnih vozila i svoj tehnološki podvig: novi, tiho gradsko vozilo s punjivim hibridnim motorom u klasi ë-Confort, obilježava prijelaz na proširenu gamu koja će, uz učinkovite i snažne motore s unutarnjim izgaranjem te posebna električna vozila, nuditi i potpuno električna vozila i vozila s plug-in hibridnim motorima.

Citroën će u 2020. u gamu dodati 6 električnih vozila te će na taj način vozila s niskim emisijama biti dostupna svima. Svi novi modeli koje će ova marka staviti na tržište imati će i električne izvedbe.

SUV C5 Aircross Hybrid prvi je plug-in hibridni model marke Citroën u okviru strategije Core Model Strategy kojom se planira do 2025. postići da cijela gama ima električnu izvedbu, pri čemu će se svake godine uvoditi novi električni modeli.

Citroën na autosalonu u Bruxellesu od 10. do 19. siječnja 2020. Izvor: Promo fotografije / Autor: Citroën

SUV C5 Aircross Hybrid je vozilo koje će se premijerno predstaviti na ovom salonu, a kojim se želi pružiti svestranost plug-in hibridnog modela najvećem broju kupaca u središtu tržišta, nudi domet od 50 km u potpuno električnom načinu rada. Iako se već 'dokazao kao uzor u pogledu udobnosti i modularnosti', C5 Aircross SUV ide korak dalje u programu Citroën Advanced Comfort® s ovom izvedbom s plug-in hibridnim motorom: dodatno se pojačava osjećaj kao da ste u čahuri i poseban užitak svakodnevne električne vožnje u potpunom miru.

Vozne performanse SUV C5 Aircross Hybrida, za koje sam proizvođač kaže da su izvrsne, dobivene su zahvaljujući kombinaciji benzinskog motora PureTech od 180 KS, električnog motora snage 80 kW i automatskog mjenjača ë-EAT8, čime se postiže sveukupna snaga od 225 KS i 320 Nm okretnog momenta koji je trenutno dostupan.

Citroën navodi da je ovo vozilo dobro opremljeno te nudi intuitivno i ugodno okruženje, koje uključuje automatsko upravljanje načinima vožnje, jednostavno punjenje i portal specijaliziranih internetskih usluga.

Novi C5 Aircross SUV Hybrid odlikuje se vrhunskom modularnošću te je zbog toga 'najsvestranije vozilo u svom segmentu': tri zasebna stražnja sjedala, klizna, sklopiva i podesiva po nagibu te obujam prtljažnika u rasponu od 460 do 600 litara, najveći u kategoriji.

Zahvaljujući dometu od 50 km u električnom načinu rada, emisiji CO2 od 39 g/km i potrošnji od 1,7 l / 100 km prema ciklusu WLTP, novi SUV C5 Aircross Hybrid predstavlja novu etapu u energetskoj tranziciji marke Citroën zahvaljujući plug-in hibridnom motoru koji objedinjuje konkurentnu tehnologiju i konkurentne troškove upotrebe.

Novi C5 Aircross SUV Hybrid proizvodi se u Francuskoj u tvornici Rennes – La Janais, a izvedbe opremljene motorom s unutarnjim izgaranjem, koje smo imali prilike isprobati u više izvedbi, već su prodane u više od 100.000 primjeraka sukladno prodajnim brojkama.

Osim ovog vozila, Citroën će u Bruxellesu predstaviti i Ami One Concept, revolucionarno vozilo jedinstvenog karaktera s dva sjedala, posve električno, u kojem je digitalna tehnologija postavljena u središte novog iskustva urbane mobilnosti kako bi se postiglo više slobode i mira te kako bi se savladali novi izazovi u pogledu mobilnosti u gradovima. Odlikuje se odvažnim i šarenim dizajnom, jednostavno je za uporabu i vrlo praktično, namijenjeno čak i osobama bez vozačke dozvole te se može prilagoditi svim vrstama uporabe 'à la carte', od dijeljenja automobila (car-sharing) do najma.

Tu će biti i SpaceTourer Citroënist Concept, moderan furgon s internetskim uslugama, koji nudi proširenu mobilnost zahvaljujući biciklu 'Rider The Citroënist by Martone'. Riječ je o životnom i radnom prostoru koji omogućuje potpuni bijeg od svakodnevice i brzo dijeljenje lijepih iskustava.

  • +16
Citroënov štand na 98. izdanju salona automobila u Bruxellesu Izvor: Promo fotografije / Autor: Citroën