NOVA MICRA

Jednako dobra na najboljim i najgorim cestama

01.06.2017 u 09:20

Bionic
Reading

Nova Nissan Micra donosi vrhunski užitak u vožnji i na uskim gradskim ulicama i na otvorenim cestama. Složena je kako bi se jednako dobro snašla na najboljim i najgorim europskim cestama. Zato pruža okretnu i uzbudljivu vožnju spojenu s osjećajem sigurnosti

Zahvaljujući iznimnoj čvrstoći karoserije i naprednom ovjesu Micra je u zavojima iznimno stabilna i ne naginje se. Osim toga, niski vozački položaj  vrhunskih ergonomskih obilježja spušta težište automobila, što dodatno povećava osjećaj sigurnosti.

Vrhunske dinamičke performanse nove Micre dodatno poboljšavaju dva napredna Nissanova sustava: inteligentni nadzor udobnosti koji ublažuje neravnine i vožnju čini uglađenijom te inteligentni nadzor putanje u kombinaciji s Nissanovim novim električnim servoupravljačem upravljanje čini sigurnijim i točnijim

Ova prva tehnologija povećava udobnost Micre uporabom motora i kočnica kako bi ublažio vertikalni pomak prednjeg/stražnjeg kraja do kojeg obično dolazi kad automobil prelazi preko većih neravnina na cesti, kao što su ležeći policajci. Ublažavanju dodatno pridonose amortizeri koji prigušuju vertikalne pomake i naginjanje automobila.

Inteligentni nadzor putanje jamči sigurnije vozne osobine u zavojima. On prilagođava pritisak kočnice na svaki pojedini kotač kako biste zadržali optimalnu putanju kroz zavoje.

Nova Micra odlikuje se i vrlo tihom unutrašnjošću, što putovanja čini udobnijima i opuštenijima. To je postignuto naprednim rješenjima za zvučnu izolaciju automobila, a posebno je primjetno prilikom brže vožnje, primjerice na autocesti. Izolacija je osmišljena na način koji vozaču omogućuje da čuje rad motora, ali istovremeno uklanja ostale zvukove, poput buke guma.

Izvor: Promo fotografije

Micra će od predstavljanja biti dostupna s tri motora smanjena obujma – dva benzinska i jednim dizelskim – koji se odlikuju snažnim odzivom i niskom potrošnjom. Svaki je od tih motora konstruiran i ugođen na način koji odgovara karakteru vozila i pruža optimalnu kombinaciju performansi i potrošnje goriva.

Više o ovoj temi pročitajte ovdje.