SUPERTALENT SHOW

Štapom i stepom do finala

20.11.2009 u 23:34

Bionic
Reading

Tihomir je bio još bolji nego u svom prvom nastupu u 'Supertalentu', dok su se za drugo mjesto borili tata Dejan s četverogodišnjim sinom Lennyjem za bubnjevima i plesna skupina Step by Step, koja se više svidjela žiriju

Treća polufinalna večer nije baš iznjedrila neke supertalente, iako je ulazak twirleraTihomira Bendelje u finale i više nego opravdan, jer je doista to zaslužio. Ostalih devet natjecatelja bilo je ili prosječno ili čak ispod prosjeka, pa je i zabava ovoga petka bila nešto laganija. I dok su na prvom programu HTV-a svoj supertalent predstavljali svi predsjednički kandidati u prvom javnom sučeljavanju, doista sjajno uigran tandem Mešin-Bitorajac zabavljao je publiku u studiju i gledatelje odličnim šalama i još boljom improvizacijom.

Gradska limena glazba Daruvar 1922

Prvi je nastupio Show Team iz Knina izvevši svojevrstan zombie dance iz Jacksonovog spota 'Thriller', upotpunjen ne pretjerano impresivnom koreografijom i vidljivim razilaženjem u plesu. Žiri je bio vidljivo suzdržan pa je odmah bilo jasno da će vrlo teško do finala. Potom su buru oduševljenja izazvali tata i sin Damjanić koji su započeli nastup izvedbom Poguesa, i to tako što je tata svirao harmoniku, a četverogodišnji sin Lenny bubnjeve. No pravo je oduševljenje izazvala Lennyjeva izvedba 'Fride' Psihomodo popa, uz koju je i pjevao, da bi nakon nastupa na bubnjevima izveo i moonwalkMichaela Jacksona. Sve je mirisalo na finale.

Potom je svojom doista nevjerojatnom vještinom pred kamerama prodefilirao flair barmen Dušan Janjatović koji je sve ostavio bez daha, ali se dalo naslutiti da neće u finale. Baš kao ni 14-godišnja Adriana Vidović iz Splita, koja je pak toliko afektirala pjevajući pjesmu Whitney Houston da joj je Merlić dodijelio križ i spočitnuo joj to, dok je Nina rekla da bi joj bilo draže da je izvela nešto na hrvatskom jeziku.

Step by Step

Plesna trupa Floor Shakres Crew priredila je predugačak nastup ispunjen lošim šalama i s premalo plesa, što je Merlića ponovo natjeralo da stisne gumb, a nakon informacije da nemaju prostor za probe te da vježbaju na ulici, Merlić im je nonšalantno uzvratio da se vrate na ulicu i izazvao buru negodovanja. Beat Box boy Marijan Gačić nije svojim nastupom impresionirao ni Bešlagića ni Merlića, iako mu je poklonio ružu, što ga je dodatno oneraspoložilo pa je u tom trenutku stisnuo gumb i dao do znanja da mu Gačić ide na živce.

I onda je na scenu stupio plesač sa štapom, odnosno twirlerTihomir Bendelja, te ponovo osvojio i žiri i publiku i gledatelje. I dok se žiri složio oko činjenice da uz talent za twirling posjeduje i plesni talent, Enis mu je dao kompliment pitajući ga tko će se baviti twirlingom iza njega. Gradska limena glazba 1922 iz Daruvara ponovo je oduševila, ovoga puta izvodeći 'YMCA' Village People, i to sjajno. Zaslužili su barem nastup kao posebni gosti finala. Trinaestogodišnji Nikola Pavličević, koji bi jako želio postati pjevač, još nije mutirao pa je i njegova strastvena izvedba pjesme Lucia Dalle bila pomalo smiješna, a i Merlić je zaključio da će biti odličan pjevač, ali za 10 godina.

Treću polufinalnu večer zatvorila je plesna skupina Step by Step i, uz Tihomira, ostavila najbolji dojam, pa s razlogom odlazi u finale.