POLUFINALE

Mateo Ravlija i Nina Kraljić u finalu Supertalenta

07.11.2009 u 08:30

Bionic
Reading

Ovoga petka održana je prva polufinalna večer Supertalenta, i to uživo, u bogato opremljenom studiju na Zagrebačkom velesajmu, pred brojnom publikom koja je pratila prvih deset natjecatelja prve polufinalne večeri

Kako pravila nalažu, glasovi tv gledatelja u polufinalu su važniji od glasova žirija, pa je tako i Mateo Ravlija, koji je bio daleko od kvalitetnog nastupa, automatski dospio u finale, dok je žiri imao pravo odlučiti o drugom natjecatelju između Plesnog kluba Lana, koji su također odabrali TV gledatelji, i Nine Kraljić koju je ipak odabrao žiri. No, krenimo redom.

Plesna grupa Lana

Nakon 1500 prijavljenih natjecatelja te 400 kandidata koji su pokazali svoj talent ili barem ono što smatraju svojim talentom, žiri je odabrao njih 50 koji su zaslužili nastup uživo u polufinalu. Čast da otvori polufinale pripalA je Plesnom klubu Lana koji je ponovo očarao svojim akrobatskim bravurama i bacakanjem po zraku te zadivio žiri. Budući da su državne prvakinje u cheerleadingu, nije ni čudo. Lošije uvježbani, ali puni strasti, klinci iz Knina, okupljeni pod imenom Zatvor, bili su manje uvjerljivi nego prvi put. Potom je stigla nevjerojatna Nina Kraljić, koja je mnoge iznenadila izborom pjesme 'Wild Horses' (to je također i druga pjesma Susan Boyle kojom je zadivila svijet), ali još više fantastičnom izvedbom, ponovo dajući do znanja da ima nevjerojatno čist i snažan glas ispunjen emocijama. Možda čak trenutno najbolji ženski vokal u Hrvatskoj. Kako joj je tek 17, nema sumnje da je pred njom karijera. I kao što joj je Dubravko Merlić iskreno na kraju nastupa rekao - može slobodno sanjati finale.

Potom se na pozornici pojavila reinkarnacija Michaela Jacksona u liku i djelu Borisa Marovića iz Osijeka, koji bi, da živi u Americi, već dobio ugovor nekog holivudskog producenta i u roku od 24 sata postao globalna zvijezda. Naime, osim što je savršeno skinuo plesne pokrete pokojnog kralja popa, Marović je i fizički počeo ličiti na njega, pa je cjelokupni dojam, koreografija i nastup ostavio mnoge bez daha. Nažalost, ipak neće nastupiti u finalu.
Trostruki prvak Hrvatske u breakdanceu Toni Rinkovec bio je manje impresivan nego na prvom nastupu, dok su najviše podbacili Hot Stuff iz Rijeke. Njihova izvedba bollywoodskog plesa mnoge je iskreno nasmijala i oduševila, no za polufinale su odabrali pjesmu Ruslane koju su popratili bezveznim plesom i lošim šalama. I dok je Enis Bešlagić ponovo zaključio da se oni dobro zajebavaju, Nina Badrić je izjavila da je razočarana, što je potvrdio i Merlić. S pravom.



Majka i kći ujedinjene pod imenom Duo štikla za polufinalni su nastup uz pomoć gitariste izvele rusku pjesmu 'Oči čarnaje' i ponovo oduševile, ali nedovoljno da im TV gledatelji svojim glasovima osiguraju ulazak u finale. Merlić je za 16-godišnjeg imitatora zvukova Marka Lončara zaključio da je htio biti bolji, ali nije u tome uspio, dok je jedan od vrhunaca večeri definitivno bio nastup plesne grupe Flashdance Unit, koji je ponovo oduševio tročlani žiri. Iako su imali znatno lošiju koreografiju nego na prvom nastupu, Flashdance Unit, na veliku je i jasno iskazanu žalost svih članova žirija izgubio mogućnost još jednog pojavljivanja u Supertalentu, jer gledatelji očito nisu dijelili mišljenje žirija koji je u njihovu slučaju bio na kraju ipak nemoćan, što su nadoknadili iskrenim komplimentima.

Prva polufinalna večer je iza nas i očekuju nas još četiri polufinalne emisije iz kojih će izaći još po dvoje finalista iz svake emisije te zajedno s Ninom Kraljić i Mateom Ravlijom nastupiti u velikom finalu. I treba na kraju dodati da su Mešin i Bitorajac ponovo bili na visini zadatka i idealan začin showu te su obogatili cjelokupni dojam zahvaljujući vrhunski odrađenu poslu, ali i nesputanom humoru, te da je show odlično režiran, ali i da je Nina Badrić izgledala jednostavno fantastično!