SUPERTALENT

Nimalo zli bubnjari i odličan mali Sinatra

23.10.2009 u 22:30

Bionic
Reading

Peta emisija 'Supertalenta' ponudila nam je svega pomalo, a potencijalnih supertalenata najmanje. Ali zato je nadmašila sve dosadašnje emisije u popustljivosti žirija. Merla nije imao apsolutno nikakvu podršku Enisa i Nine u razdvajanju potencijalnih talenata od zalutalih ovčica, tako da su gotovo svi kandidati prošli

Dalje su tako nezasluženo prošli djevojčica koja govori naopačke, mladi pedijatar koji je u ulozi mađioničara ponudio tek priču punu emocija bez vidljivije magije (usput rasplakavši Ninu), malena indijska plesačica, nekoliko zalutalih pjevača, poneka nešto lošija plesna skupina te grupa oklopljenih srednjovjekovnih vitezova koji nisu ponudili ništa osim nekoliko poteza mačem.

Mali Sinatra i zvjezdani bis

Kakva Susan Boyle? Ivana Mikulčić!

U grupi onih koji su ipak zaslužili prolaz najviše je pjevača, naravno mladih. Ponajbolji je bio Nikola Pavličević, koji je zapjevao Sinatrin klasik Strangers in the Night (u originalu Lutamo kroz noć našeg klasika Ive Robića). Osim što je odličnom izvedbom zaslužio prolaz, Nikola je, pravo šarmerski, osigurao Ninin glas ružicom koju joj je donio na dar. Nakon izvedbe Nina ga je odlučila snažno zagrliti i kušnuti te time zauvijek zarobiti Nikolino srce. Ili ga barem na nekoliko dana otjerati od tuša, da ne spere njen zagrljaj sa sebe.

Ivan Dražović, snažnoga glasa i opako rumena lica (što od muke, što od vrućine), otpjevao je O sole mio. Nakon nastupa moći će se pohvaliti da je podigao publiku na noge ni s čim izazvanim bisom, odbio Nininu maramicu brinući se da neće stići do mikrofona da nastavi s pjesmom te izašao sa scene kao zvijezda. Zvjezdani start, nema što.

I dvije mlade dame bile su opako dobre. Ivana Mikulčić imala je odličan nastup na tragu Kate Bush, uz nešto manje visokih tonova, što joj je bilo i više nego dovoljno da, po mišljenju Enisa, natpjeva i veliku Susan Boyle. Za kraj je Nina Kraljić otpjevala I Dreamed a Dream iz mjuzikla 'Jadnici'. Iako je na početku djelovala suzdržano, tokom pjesme se razigrala te je zaista lijepo otpjevala i oduševila Enisa: 'Ona je tako fenomenalna da je to zadivljujuće. '


Ručne gusle u srazu s usnim ritam mašinama

Dane Jurić i veliki povratak estradnog deseterca


Od zanimljivih nastupa moramo spomenuti gospodina Danu Jurića, koji je poput pravog guslača na krovu, tek bez krova, u starom dobrom desetercu improvizirao nekoliko dvostiha kojima je oduševio članove žirija, ujedno i glavne likove njegovih na brzu ruku sklepanih pjesmuljaka.

Bilo je tu i zanimljivih mladih repera iz Knina, S-Boy, vrsnih ritam mašina skrivenih u ustima odličnog Mislava Medića i nešto lošijeg Donata Mandića, ali i bubanj mašina na – bubnjevima, odličnog bubnjarskog ansambla/trija Rudiment koji je oduševio bubnjanjem i scenskim nastupom, ali i ponekim složnim i uglas otpjevanim stihom.





Plesne skupine (i dalje) rasturaju, Michael Jackson (i dalje) živi

Floorshakers u punoj rasplesanosti

Još jedan Michael u nizu, Boris Morović, nije dozvolio da s odlaskom kralja plesnih podija ode i njegov moonwalk, pa je razigrano i klizno bar na tren vratio Jackoa među žive. Isto nije uspjelo njegovom mlađem bratu Borni, koji će se trebati strpjeti do sljedeće godine kako bi natplesao brata i prošao dalje.

Opet je i nekoliko plesnih grupa pokazalo svoje umijeće. Među njima su i poznati Megablast, koji su zadivili atraktivnim potezima i zanimljivom koreografijom, te Floorshakers, koji su u nešto blažu plesnu tehniku također ubacili dosta gimnastičko-plesnih pokreta i zadivili sve okupljene.

Za kraj još jednog (nešto manje) talentiranog petka nadamo se da će sljedeće epizode ponuditi ipak više talenata i odlučnije Ninu i Enisa. Ali i razigraniji backstage tandem Renea i Igora, koji su večeras bili nekako tihi i diskretni. Do sljedećeg petka...

 



Nikola Pavličević: 'Strangers in the Night'