potresno priznanje

Ovo je razlog zbog kojeg je Kate Middleton svoju dijagnozu otkrila potpuno sama

28.03.2024 u 19:16

Bionic
Reading

Princeza od Walesa u svom potresnom govoru u kojem je otkrila da boluje od karcinom spomenula je svog supruga, princa Williama, ali je govor, vrlo znakovito, održala sama

Kate Middleton odlučila je podijeliti svoju dijagnozu karcinom bez princa Williama. Prošlog je petka 42-godišnja princeza od Walesa rekla u video poruci da je podvrgnuta liječenju raka nakon operacije abdomena izvedene siječnju. Princeza Kate pojavila se sama, što je natjeralo mnoge da se zapitaju zašto joj se njezin suprug, 41-godišnji princ William nije pridružio.

'To je poruka od princeze o njezinu zdravlju, a ona je željela sama i to osobno prenijeti tu poruku', rekao je izvor iz palače za magazin People. Insajder je također dodao da je princeza Kate jasno dala do znanja da ju je suprug 'cijelo vrijeme podržavao'.

'William je iznimno ponosan na svoju suprugu zbog hrabrosti i snage koju je pokazala ne samo ovaj tjedan, već od operacije još u siječnju', kaže izvor. 'Sada je više nego ikada usredotočen na to da njegova supruga ima privatnost koja joj je potrebna da se potpuno oporavi i da su njegova djeca zaštićena od razumljivog interesa javnosti za vijesti koje se dijele,' kaže insajder.

  • +4
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: i-Images / Eyevine / Profimedia

Iako je u svom govoru koji je sama napisala princeza više puta spominjala princa Williama i njihovu djecu - princa Georgea, princezu Charlotte i princa Louisa - smatrala je da je ključno da ga održi samostalno i kad za to dođe vrijeme.

'Njoj i princu je trebalo vremena da obrade vijest, trebalo joj je vremena da se oporavi od operacije i trebalo joj je vremena da kaže djeci. To je bila pokretačka snaga', kaže izvor iz palače.

Princ George, 10, princeza Charlotte, 8, i princ Louis, 5, već su bili izvan škole povodom uskršnjih praznika kada je palača objavila Katein unaprijed snimljeni video koji otkriva njezinu dijagnozu, a odluka je donesena na način bi se stvorio prostor da se obitelji pruži zajedničko privatno vrijeme u nadolazećim tjednima.

  • +2
Princ William na dodjeli nagrada Diana Legacy Izvor: Profimedia / Autor: Pool / Zuma Press / Profimedia

'William i ja činili smo sve što možemo da obradimo i riješimo ovo privatno za dobrobit naše mlade obitelji', rekla je princeza Kate u dvominutnom obraćanju.

'Kao što možete zamisliti, za ovo je trebalo vremena,' rekla je tad Kate. 'Trebalo mi je vremena da se oporavim od teške operacije kako bih počela s liječenjem. Ali, što je najvažnije, trebalo nam je vremena da sve objasnimo Georgeu, Charlotte i Louisu na način koji je njima prikladan i da ih uvjerimo da ću biti dobro. Kao što sam im rekla; Dobro sam i svakim danom postajem sve jača fokusirajući se na stvari koje će mi pomoći da ozdravim; u mom umu, tijelu i duhu.'

'Nadamo se da ćete razumjeti da nam, kao obitelji, sada treba malo vremena, prostora i privatnosti dok završim svoje liječenje', dodala je na kraju videa.

Dok je princeza Kate javno objavila svoje zdravlje sama i vlastitim riječima, njezin suprug i djeca bit će uz nju. Ovog će vikenda obitelj Wales preskočiti tradiciju tako što će propustiti tradicionalnu uskršnju službu kraljevske obitelji u kapelici Svetog Jurja i umjesto toga provesti vikend privatno kod kuće.

  • +5
Posljednji put u javnosti: Kate Middleton s princem Williamom i djecom Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Princ William ne planira se vratiti na kraljevski posao sve dok se George, Charlotte i Louis ne vrate u učionice u školi Lambrook krajem travnja, nakon što su odlučili da obveze svedu na minimum kako bi provodili vrijeme sa svojom djecom tijekom školskih odmora.

'Djeca su u središtu njihovog svijeta', kaže blizak prijatelj o paru u ovotjednoj priči za naslovnicu magazina People.