emotivni trenuci

Ova gesta slavne pjevačice sve je ostavila bez teksta na dodjeli Grammyja

05.02.2024 u 20:10

Bionic
Reading

Annie Lennox prvo je sve ganula emotivnom izvedbom pjesme u čast Sinnead O'Connor, a potom postala prva pjevačica koja je javno pozvala na prekid rata u Palestini

Jedan od najemotivnijih trenutaka 66. dodjele nagrade Grammy bila je posveta pjesme Annie Lennox ne prežaljenoj pjevačici Sinead O'Connor koja je u dobi od 56 godina preminula proteklog srpnja.

Britanska pjevačica i kantautorica (69) odala joj je počast u In Memoriam djelu ceremonije u Crypto.com Areni pjevajući Sineadin hit iz 1990-ih 'Nothing Compares 2 U'.

Dirljiva izvedba, praćena fotografija preminule pjevačice, ganula je sve prisutne, a još snažniji dojam Lennox je ostavila kada je odlučno podignula ruku i beskompromisno poručila vladajućima: 'Umjetnici su za prekid rata - želimo mir u svijetu.'

Annie Lennox Izvor: Profimedia / Autor: Chelsea Lauren / Shutterstock Editorial / Profimedia

Njena poruka odnosi se na rat u Palestini te je direktan zahtjev predsjedniku SAD-a Joeu Bidenu da urgira na izraelsku agresiju u pojasu Gaze. Konkretno, riječ je o peticiji 'Artists Call for Ceasefire Now' koja je pokrenuta prošle godine te je s potpisima niza slavnih glazbenika i glumaca dostavljena američkom predsjedniku u listopadu.

Među potpisnicama bili su Drake, Ben Affleck, Jennifer Lopez, Dua Lipa, Alyssa Milano, Joaquin Phoenix, Macklemore, Jessica Chastain, i brojni drugi.

Annie Lennox je ovom gestom postala prva pjevačica koja je na jednoj ovakvoj manifestaciji javno pozvala na prekid rata i mir u svijetu.

kakva raskoš

Zlato, sjaj i hrabri izrezi: Pogledajte spektakularne haljine na dodjeli Grammyja

Pogledaj galeriju