PREDIVNA SLOVENKA

Bernarda Marovt bila je omiljena miss bivše države, a i danas izgleda fantastično

04.02.2022 u 14:25

Bionic
Reading

Za vrijeme bivše Jugoslavije javna je scena vrvjela lijepim ženama i muškarcima. U medijima zemalja nekadašnje države svako malo se pojavi kakav tekst o Slovenki koja je osamdesetih mamila uzdahe. Danas je 'tražiteljica talenta' i uspješna poslovna žena, a izgleda nevjerojatno dobro

Za miss Jugoslavije izabrana na izboru u Zagrebu 1982. godine. Na izboru za najljepšu ženu svijeta u Londonu diskreditirali su je zbog golišavih fotografija objavljenih u 'Startu'. Proglašena je top modelom Italije 1990. i top modelom Europe 1992.. Dugi niz godina radila je u inozemstvu za poznate modne brendove, snimala reklame i bila traženi model s kojim su voljeli surađivati ​​mnogi modni fotografi.

Danas ima 59 godina i dalje radi kao model i snima reklame. Tako je nedavno snimila editorijal za slovensku dizajnericu nakita. I dalje izgleda svježe i fantastično.

  • +3
Bernarda Marovt Izvor: Cropix / Autor: Tea Cimas /Cropix

Inaće, već dugi niz godina u Sloveniji organizuje međunarodno takmičenje fotomodela. Također je otvorila i školu manekenstva za mlade 'Bernie models' te radi i kao menadžerica. Živi i radi na relaciji Italija (Milano) - Slovenija. Nerijetko se na svom Instagram profilu prisjeti nekadašnjih dana slave.

'Sve što sam napravila i doživjela bio je velik test ili kušnja za mene, a stekla sam ogromna iskustva u svim područjima. Iz tog vremena volim se sjećati upravo svojih početaka i svega što mi je kasnije pomoglo u razvoju, rastu. Sjećam se upoznavanja ljudi, putovanja, učenja jezika, a iznad svega početne volje i energije za sve što je slijedilo', ispričala je ranije za tportal.