MISS BIVŠE DRŽAVE

Sjećate li se prelijepe Slovenke Bernarde Marovt? Ovako danas izgleda

29.06.2023 u 10:34

Bionic
Reading

Prije 40 godina Slovenka je postala Miss Jugoslavije. Nasljednicu Ane Sasso (titulu Miss Jugoslavije ponijela je godinu ranije), Bernardu Marovt mnogi smatraju jednom od najljepših žena svih vremena

Slovenka očaravajućeg izgleda, čuvena ljepotica Bernarda Marovt, slovila je kao jedna od najljepših žena koju je imala nekadašnja država. Bila je san mnogih muškaraca, no njena nepromišljenost skupo ju je koštala.

Na izboru za Miss svijeta ponijela je (samo) lentu Miss fotogeničnosti. Kako se u to doba pisalo, titula Miss svijeta vjerojatno joj je promakla zbog golišavih fotografija koje je snimila za magazin Start, a bila je i Miss Penthousea prije nego što je odlučila okušati se na izboru za Miss svijeta.

Ono što su u svijetu bile Cindy Crawford, Naomi Campbell, Helena Christensen i Linda Evangelista, u bivšoj Jugoslaviji, ali i šire, bila je Bernarda Marovt - smatra se prvim jugoslavenskim supermodelom iza kojeg su suradnje s vodećim modnim dizajnerima i stilistima, svjetskim fotografima te najvećim brendovima donjeg rublja i kupaćih kostima. Na dan je, na vrhuncu karijere, zarađivala čak do 3000 dolara, a okušala se i kao glumica.

  • +2
Bernarda Marovt Izvor: Cropix / Autor: Tea Cimas /Cropix

Proglašena je top-modelom Italije 1990., top-modelom Europe i najfotografiranijim licem na svijetu 1992. Te je godine dobila i nagradu za životno postignuće, a 2000. proglašena je slovenskom ljepoticom stoljeća. Već dug niz godina je vlasnica manekenske škole Berniemodels. Vrlo je aktivna na Instagramu, na kojem se može vidjeti kako trenutno izgleda.

'Žene se moraju osjećati dobro na svakom području i u različitim situacijama kako bi došle do moći ličnosti, znati kako usporiti psihologiju ljepote i privlačnosti, kako razviti magnetizam ženstvenosti. Svaka žena mora pronaći svoj stil, nadahnuti svoju moć dodacima elegancije i dobrog ukusa. Žena bi trebala biti otvorena za rad na sebi, inače se teško mogu postići rezultati i ciljevi. Danas nema ružnih žena, postoje žene koje se osjećaju takvima. Ljepota se rađa iz unutarnjeg stanja', poručila je ranije za tportal. Bernarda i danas radi kao model i snima reklame.

Izvor: Društvene mreže