'lažne reference'

Zviždačica Đerek: Hoće li Renata Sabo ostati direktorica Državnih nekretnina?

21.02.2022 u 09:48

Bionic
Reading

Bivša zaposlenica Državnih nekretnina i zviždačica Maja Đerek u priopćenju je u ponedjeljak upitala hoće li Vlada reagirati ili će Renata Sabo ostati direktorica Državnih nekretnina, "na temelju lažnih referenci, a po preporuci Uskokova osumnjičenika"

Đerek je u priopćenju podsjetila na posljednju službenu izjavu Darka Horvata kao ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine da Sabo 'za sada nije napravila ništa čime bi kompromitirala svoj status'.

Medijima je dostavila cjeloviti odgovor na njezin zahtjev za pravo na pristup informacijama koji je potpisao Horvat, a iz kojeg proizlazi da je na njegov prijedlog Vlada Republike Hrvatske imenovala Renatu Sabo za vršiteljicu dužnosti, "iako ista, prema Horvatovim riječima, nije uspjela dostaviti čak niti potpunu prijavu na natječaj za direktoricu Državnih nekretnina".

"Uz navedeno, tadašnji ministar Horvat mi je osobno dostavio i potvrde poslodavaca Renate Sabo iz kojih se već na prvi pogled vidi da su lažirane", ustvrdila je Đerek.

Maja Đerek je istaknula i kako Horvat "nikada nije odgovorio na njezine prijave teških nezakonitosti niti je ikada odgovorio na prijave teških nezakonitosti kolegica iz Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP)".

"Isti taj Uskokov osumnjičenik tvrdio je pred kamerama da sam otkaz dobila zbog nepoštivanja radnog prava, bez ikakvih dokaza. Isti taj Uskokov osumnjičenik lažno je javno insinuirao da prijavljujem uočene nezakonitosti tek nakon dvije godine, pri čemu je svjesno zanemario činjenicu da je bio o svemu detaljno obaviješten pisanim putem", navela je.

"Sada kada je gospodin Horvat u Remetincu postavlja se pitanje - hoće li Vlada Republike Hrvatske, a koja je imenovala Renatu Sabo za vršiteljicu dužnosti, konačno reagirati na gore navedene nezakonitosti te hoće li Renata Sabo i dalje ostati direktorica Državnih nekretnina na temelju lažiranih referenci, a po preporuci Uskokovog osumnjičenika", upitala je Đerek i odgovorila: "Želim vjerovati da nećemo, kao u ovoj zadnjoj aferi, morati čekati Uskok više od tri godine da se postupi po kaznenoj prijavi koju sam podnijela".

Ostaje za vidjeti, zaključila je, tko će u konačnici morati "preslagivati" tvrtku Državne nekretnine - Vlada ili Uskok?

>>> Na ovaj članak reagirala je zahtjevom za ispravak Renata Sabo, a njeno reagiranje možete pročitati ovdje.