reagiranje

Renata Sabo: Za radno mjesto direktorice raspolažem svim potrebnim kvalifikacijama, kompetencijama i radnim iskustvom

11.03.2022 u 16:31

Bionic
Reading

Na članak pod naslovom "Zviždačica Đerek: Hoće li Renata Sabo ostati direktorica Državnih nekretnina?", objavljen na tportalu 21. veljače, reagirala je, putem odvjetničkog ureda, Renata Sabo

Članak "Zviždačica Đerek: Hoće li Renata Sabo ostati direktorica Državnih nekretnina?" je Hinina vijest u kojoj se prenosi priopćenje bivše zaposlenice Državnih nekretnina i zviždačice Maje Đerek u kojem iznosi neke informacije o svojoj bivšoj šefici Renati Sabo, koja reagira na izneseno. Reagiranje objavljujemo u cijelosti:

"U članku objavljenom na portalu tportal.hr dana 21. veljače 2022.g. pod naslovom "Zviždačica Đerek: "Hoće li Renata Sabo ostati direktorica Državnih nekretnina?"", objavljeni su neistiniti i uvredljivi navodi u odnosu na moju stranku, gđu Renatu Sabo.

Naslovom ("Hoće li ostati direktorica") te dalje u tekstu ("potvrde poslodavaca iz kojih se na prvi pogled vidi da su lažirane", "na temelju lažiranih referenci") se naša stranka kleveće, prizivajući joj otkaz i insinuirajući joj počinjenje kaznenog djela (!), što predstavlja apsolutne neistine. Točno je da za sva prethodna zaposlenja gđa Sabo raspolaže valjanim i uredno potpisanim potvrdama poslodavaca kojima se potvrđuju navodi iz njenog životopisa, kao i da za predmetno radno mjesto gđa Sabo raspolaže svim potrebnim kvalifikacijama, kompetencijama i radnim iskustvom. O tome ujedno svjedoči kontinuirani rast poslovnih rezultata Državnih nekretnina (samo za 2019.g. prihodi povećani za 17%, rashodi smanjeni za 14%, a dobit povećana za rekordnih 73%), te sva redom priznanja za ostvarena postignuća i pozitivna revizijska mišljenja. Nadalje, potpuna informacija čitateljima jest da takve navode iznosi osoba kojoj je ugovor o radu otkazan zbog skrivljenog ponašanja i koja je sa neosnovanim prijavljivanjima počela nakon dostave Poziva za obranu odnosno nakon donošenja odluke o raskidu ugovora zbog skrivljenog ponašanja.