OSTOJIĆ OBEĆAO POMOĆ

'Zviždač' Kakarić pušten iz Vrapča

24.06.2013 u 22:00

Bionic
Reading

Pukovnik Hrvatske vojske Branko Kakarić danas je u 15.45 sati otpušten iz Vrapča, izvijestila je, kako prenosi Večernji list, udruga Zviždač

'Sretan sam što sam uz napore i pomoć dragih prijatelja izašao iz bolnice u kojoj se nikako nisam trebao niti smio naći. Zatvoren i sam u sobi Psihijatrijske bolnice pomislio sam da sam zaboravljen i ostavljen na milost i nemilost moćnika, koje sam prije deset godina prijavio policiji i DORH-u za kriminalne radnje koje su se događale pri organizaciji humanitarnog razminiranja Hrvatske. Nasreću, našli su se dragi prijatelji koji su pomogli mojem izbavljenju', rekao je, prenosi Večernji list, pukovnik Kakarić.

'Mog su oca strpali na psihijatriju iako mu nikada nisu bile dijagnosticirane nikakve psihičke bolesti ili teškoće. Iz bolnice je izašao bez ikakvih papira, vidjet ćemo što će pisati u otpusnom pismu kada ga dobije', rekla je njegova kći Iva Kakarić.

Kako javlja predsjednica udruge Zviždač Vesna Balenović, do otpuštanja je došlo nakon što je udrugu rano ujutro nazvao ministar zdravlja Rajko Ostojić koji se raspitivao za Kakarićevo stanje.

'Ministar Rajko Ostojić s dužnom pažnjom saslušao je našu argumentaciju i obećao da će provjeriti proceduru djelatnika bolnice te pomoći u mjeri u kojoj mu zakon dopušta', izvijestila je Vesna Balenović u priopćenju.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.