pandemija

Županijski klubovi HSS-HSP-a i Mosta: Donacijom naknada pomoći sisačkoj bolnici

30.03.2020 u 09:40

Bionic
Reading

Odlukom o doniranju po tri vijećničke naknade za potrebe sisačke Opće bolnice 'Dr. Ivo Pedišić', čiji djelatnici podnose najveći teret u borbi s koronavirusom, oglasili su se klubovi vijećnika HSS-HSP-a, i Mosta Nezavisnih lista u Skupštini Sisačko-moslavačke županije

U priopćenju navode kako tako žele dati svoj doprinos borbi protiv nedaća koje su snašle naše građane i gospodarstvo, te pomoći u nabavi nužne opreme.

Također pozivaju i ostale klubove i vijećnike, predsjednicu Skupštine i dopredsjednike da im se pridruže i da se odreknu tri svoje naknade u korist bolnice u Sisku ili drugih županijskih medicinskih institucija i liječnika primarne zdravstvene zaštite za nabavu respiratora ili zaštitne opreme koja trenutno nedostaje.

'Pozivamo župana i dožupane da slijede primjer svoje Vlade i odreknu se jedne plaće u svrhu potpore saniranju stanja koje teško pogađa županiju s trenutnim i još većim posljedicama koje tek slijede. Pozivamo i članove upravnih vijeća i nadzornih odbora županijskih institucija i firmi da slijede naš primjer'.

Ističu i kako se od njih, kao predstavnika naroda u najvišem županijskom političkom tijelu, očekuje da su spremni na odricanje i da su premni dijeliti sudbinu naroda kojeg predstavljaju.

'Iako je vijećnička naknada relativno mala, te neće znatnije pridonijeti u financijskom smislu, želimo poslati poruku kako građanima naše županije, tako i ostalim vijećnicima da bez zajedništva i odricanja nećemo uspješno svladati ovu krizu', poručili su.

Upozorili su na probleme u gospodarstvu Sisačko-moslavačke županije i najavili da će iznijeti prijedloge za rasterećenje gospodarstvenika i poljoprivrednika

'S obzirom na to da će se situacija, posebno u gospodarstvu naše županije, sve više komplicirati kako vrijeme odmiče, naši klubovi će u javnost izaći sa konkretnim prijedlozima doprinosa županije u rasterećenju gospodarstvenika i poljoprivrednika a i sami ćemo djelovati u potpori, zavisno od razvoja događaja i budućim potrebama te prema svojim mogućnostima', stoji u priopćenju klubova županijskih vijećnika HSS-HSP-a i Mosta.