REZULTATI ZADNJEG NATJEČAJA

Zubaku 120 dozvola, najveći gubitnik Cammeo

30.09.2011 u 12:09

Bionic
Reading

Veliku pobjedu na drugom natječaju za taksi dozvole u Zagrebu odnio je Pavo Zubak, koji je dobio 120 licencija za taksiranje, dok je gubitnik posljednjeg 'kola' Tehničko-remontni centar Zagreb koji je ostao bez ijedne licencije, kao i Cammeo Grupa, piše Večernji list

Oproštajno pismo Radio Taksiju

Odmah nakon objave rezultata za koncesiju Cammeo se obratila javnosti i to Oproštajnim pismom za Udrugu Radio Taksi Zagreb. U njemu pojašnjavaju kako su oni svoj zahtjev za koncesiju 'za dodatnih 80 vozila povukli, jer su prepoznali snagu i potencijal u drugim gradovima Hrvatske'. Tako će zasad u Zagrebu ostati na 76 vozila.

Cammeu ostaje 76 vozila na gotovo 800 tisuća stanovnika metropole, dok konkurencija stiže već sljedećeg tjedna, nakon ovjere cjenika, tehničkog pregleda i izdavanja dozvola.

'Cammeo Grupa nije ispunila uvjete i nisu predali potpunu dokumentaciju. Nedostajali su im vozači i naravno da tako nisu mogli dobiti još licencija', kazao je Mijo Bezer iz Gradskog ureda za promet za Večernji list.

Zadovoljni mogu biti i supružnici Marijanović, vlasnici Eko Taksija, koji su svojim hibridnim vozilima na natječaju uspjeli ostvariti stopostotni učinak.

Naime, za ekološki najprihvatljiviji vozni park metropole zatražili su 50 vozila, što je Grad i odobrio. Osim Eko Taksija, koji će voziti za istu cijenu kao i Zubak, na scenu će stupiti i 34 obrtnika s po jednim vozilom.

Nezadovoljstvo rezultatima nije krio vlasnik Cammeo Grupe, riječki poduzetnik Kosta Minovski

'Ne možemo biti zadovoljni. O pravnim koracima razmišljat ćemo kada odluku vidimo na papiru', kazao je Minovski za Večernji list.