zračni promet

Zrakoplovne kompanije suspendiraju letove za Ukrajinu zbog krize s Rusijom

21.02.2022 u 15:20

Bionic
Reading

Ukrajinski ministar za infrastrukturu rekao je u ponedjeljak da je više od 10 zrakoplovnih kompanija prilagodilo red letenja za Ukrajinu zbog napetosti s Rusijom, ali je naglasio da su ukrajinski koridori i dalje otvoreni i da je zračni promet siguran

Njemačka Lufthansa objavila je da od ponedjeljka ukida letove za Ukrajinu, pridruživši se KLM-u koji je već suspendirao letove.

Skandinavski SAD isto je tako suspendirao tjedne letove, a AirFrance je odlučio otkazati letove u utorak između Pariza i Kijeva "iz opreza".

"Ova otkazivanja letova niza stranih zrakoplovnih kompanija diktira isključivo informacijsko pogoršanje situacije, a ne stvarne promjene u sigurnosti letenja", rekao je novinarima ministar Oleksander Kubrakov.

Nije imenovao kompanije o kojima je riječ, ali je rekao da "država radi na tome da zamijeni otkazane letove".

Ukraine International Airlines (UIA) je po ministru već otvorio prodaju karata i povećao broj letova od Kijeva do Muenchena i Ženeve koje više ne osigurava Lufthansa.

Dvije ukrajinske zrakoplovne kompanije prošli su tjedan objavile da imaju problema u dogovaranju osiguranja za neke od svojih letova nakon što je SAD upozorio da bi Rusija mogla napasti Ukrajinu u bilo kojem trenutku.

Najveća ukrajinska kompanija rekla je da su joj osiguravatelji ukinuli osiguranje za neke zrakoplove koji prometuju unutar zemlje.