SUMNJIVA NAPRAVA

Zrakoplov Air Francea prisilno sletio u Keniju zbog dojave o bombi

20.12.2015 u 11:31

Bionic
Reading

Zrakoplov Air Francea koji je s otoka Mauricijusa letio u Pariz, u noći na nedjelju je prisilno sletio u Mombasu, u Keniji, nakon pronalaska sumnjivog paketa, priopćila je kenijska policija.

Zrakoplov na letu AF 463 sa 459 putnika i 14 članova posade poletio je s Mauricijusa u 21.00 sat po mjesnom vremenu i trebao je stići u Pariz u 5.50 sati po srednjoeuropskom vremenu. Sletio je u međunarodnu zračnu luku Moi u Mobasi, na istočnoj kenijskoj obali u 00.37 sati po mjesnom vremenu.

"Zatražio je dozvolu za prisilno slijetanje pošto je posada upozorila kapetana na sumnjivu napravu u zahodu zrakoplova. Nakon potrebne pripreme zrakoplov je sigurno sletio i putnici su evakuirani", rekao je Charles Owino, glasnogovornik policije.

"Stručnjaci za eksploziv ratne mornarice i policijske Uprave za kriminalističku istragu stigli su na poziv, uzeli napravu i sada je demontiraju kako bi vidjeli sadrži li eksploziv", dodao je.

U nedjelju ujutro zrakoplov je još bio u zračnoj luci u Mombasi, navodi isti izvor.

Air France je u priopćenju naveo kako radi na preusmjeravanju putnika i šalje drugi zrakoplov u Mombasu koji će ih prevesti do Pariza.

"Predviđeno je da taj let iz Mombase u Pariz krene u nedjelju kasno poslije podne", stoji u priopćenju.