NIŠTA OD PROSINEČKOG

Zoran Vulić novi trener RNK Splita

13.10.2012 u 15:36

Bionic
Reading

Na skorašnjoj izvanrednoj press konferenciji RNK Split predsjednik kluba Slaven Žužul trebao predstaviti novog trenera. Po svemu sudeći, radi se o Splićaninu Zoranu Vuliću

Loši rezultati Splita nagnali su predsjednika Slavena Žužula na trenersku smjenu. Iako je Tonći Bašić bio trener od njegova najvećega povjerenja, čovjek koji je Split i uveo u Prvu ligu, nikako nije uspijevao popraviti igru 'crvenih' i osvajati bodove na gostovanjima, nije uspijevao ispuniti ambicije kluba koji želi osigurati najmanje drugo mjesto.

Žužul se bacio u potragu za novim trenerom, želio je da to bude ime od formata pa je kontaktirao čak i s donedavnim trenerom Crvene zvezde Robertom Prosinečkim, iako su to iz kluba držali u tajnosti i demantirali. No Prosinečki se nije odlučio na preseljenje u Split pa je Žužul morao pronaći rezervnu opciju.

I pronašao je u Zoranu Vuliću (51), legendarnom igraču i treneru Hajduka, koji je radio i u Istri, Rijeci, Luč Energiji iz Vladivostoka, a bio je i pomoćni trener reprezentacije Hrvatske. Vulić bi trebao biti predstavljen danas popodne u 17 sati na izvanrednoj press konferenciji, a debitirati bi trebao na 'svojoj' Kantridi sljedećeg vikenda.

Zanimljivo je kako će nakon debija na Kantridi Vulić povesti 'crvene' na dvostruki megdan s Hajdukom, s kojim se Split sastaje dva puta u roku od samo četiri dana, u Kupu i u prvenstvu.