ATENTAT U HERCEGOVINI

Zoran Mamić: Ovo je bio pokušaj ubojstva i to ne samo Zdravka

22.08.2017 u 23:02

  • +10

Vidovići, mjesto gdje je propucan Zdravko Mamić

Izvor: Cropix / Autor: Branimir Boban / CROPIX

Bionic
Reading

Policija istražuje tko stoji iza napada na Zdravka Mamića, a navodno se radi se o dva muškarca koji su u zasjedi dočekali Mamića, a jedan od njih ga je ustrijelio, nakon čega su obojica pobjegla.

Inače bivšem čelniku Dinama sudi se za milijunsku pronevjeru prilikom transfera nogometaša iz tog kluba

Napad na Zdravka Mamića za RTL je komentirao i njegov brat Zoran. Mlađi Mamić je sretan što mu je brat u cijeloj nesreći pgođen samo jednom i da povreda nije teška.

'Na mjestu gdje je preminuo naš pokojni otac okupila se cijela obitelj. Puno ljudi je bilo, tu je bio i Zdravko. Sreća je da je samo jedan metak pogodio jer je bilo više metaka ispaljenih. Neki su pogodili auto od jednog mog rođaka. U svoj toj nesreći, ne znam kako, desilo se da je samo Zdravko ozlijeđen', prepričao je Zoran Mamić što se dogodilo.

Vjeruje da su napadači došli nekim prijevoznim sredstvom tamo i da su bili skriveni negdje u žbunju od kuda su se pojavili i zapucali.

'Nadam se da će policija pronaći počinitelje, ovo je bio pokušaj ubojstva i to ne samo Zdravka nego i drugih članova koji su bili tamo jer je ispaljeno više metaka', poručio je Mamić

Na upit sumnja li na nekog Zoran Mamić je kazao  da je uvjeren da napadači dolaze iz huliganskih krugova. 'Dijela navijača koji u biti nisu navijači, nego su huligani. Ne vidim ni jednu drugu mogućnost, ali daj Bože da ih pronađu pa vidimo tko su i što su', završio je Mamić.