sanacija u tijeku

Zoološki i Botanički vrt zbog šteta nastalih u nevremenu zatvorili vrata za posjetitelje

20.07.2023 u 10:35

Bionic
Reading

Snažno nevrijeme koje je pogodilo Zagreb, u Zoološkom je vrtu Grada Zagreba srušilo nekoliko stabala, no, na sreću, nitko nije ozlijeđen. Sve su životinje dobro - žive i neozlijeđene, priopćili su ZOO-a. Šteta je velika u Botaničkom vrtu

'Zbog manjeg oštećenja na nastambi snježnih sova, one su premještene u drugi prostor. Posjetitelji koji su se zatekli u Vrtu, čim je počela oluja, sklonili su se u restoran Kod morskog lava. Kad se vrijeme primirilo, napustili su Vrt. Budući da je pred nama velik posao raskrćivanja srušenih stabala i granja te uređivanja svih vanjskih prostora, Vrt je do daljnjega zatvoren za posjetitelje. Kada će biti ponovo otvoren, objavit ćemo na društvenim mrežama', objavio je ZOO.

  • +16
Zagrebački Zoološki vrt nastradao u nevremenu Izvor: Pixsell / Autor: Sandra Simunovic/PIXSELL
Zbog manjeg oštećenja na nastambi snježnih sova, one su premještene u drugi prostor. Posjetitelji koji su se zatekli u Vrtu, čim je počela oluja, sklonili su se u restoran Kod morskog lava. Kad se vrijeme primirilo, napustili su Vrt. Budući da je pred nama velik posao raskrćivanja srušenih stabala i granja te uređivanja svih vanjskih prostora, Vrt je do daljnjega zatvoren za posjetitelje. 🌲 Kada će biti ponovo otvoren, objavit ćemo na društvenim mrežama.

Svoja vrata privremeno je zatvorio i Botanički vrt.

'Nakon snažnog nevremena u vrtu ima puno lomova grana, lonaca i niskih nasada, ali niti jedno drvo nije iščupano s korijenom. Ipak, šteta je velika i bit će potrebno vremena da se sanira, pa je i taj vrt za posjetitelje zatvoren do daljnjega0, naveli su iz Botaničkog vrta.