NOBILO NAJAVLJUJE:

'Znam tko je počinio zločin za koji su teretili Boljkovca!'

30.11.2011 u 11:47

Bionic
Reading

Iako je Josipa Boljkovca Ustavni sud oslobodio zbog proceduralne pogreške, njegov odvjetnik Anto Nobilo kaže da je sam pronašao osobu koja je počinila zločin koji se Boljkovcu stavlja na teret. Ima, kaže, i faktičke dokaze, a ne samo izjave svjedoka

Kada će Nobilo DORH-u predati nove dokaze, još se ne zna. Sam odvjetnik za tportal je rekao da mora stupiti u kontakt s DORH-om te da će im predati dokumente koji 'faktički utvrđuju zločin, kako je do njega došlo, te ima i nove svjedoke'. Riječ je također o dužnosnicima OZNA-e, no na puno višoj razini od Boljkovca.

Nobilo, naime, kaže da je sve u 'okvirima OZNA-e, Partije i KNOJ-a. Partija je ta koja je donijela izravnu odluku. Boljkovac je bio samo šef povjerenstva OZNA-e za Dugu Resu. To je najniži oblik hijerarhije, kao policijska postaja danas', pojašnjava Nobilo. Zaključuje da u postupku protiv Boljkovca, koji je Ustavni sud odbacio, nema ni jednog dokaza, samo izjave svjedoka, a da on ima pisane dokaze koji terete druge ljude.

Boljkovac je uhićen 2. studenog zbog sumnje da je zapovjedno odgovoran za likvidaciju 21 civila u svibnju 1945. na lokaciji Vidanka-Curak. MUP odbacuje tvrdnje da je Boljkovac uhićen zbog predizborne kampanje te dodaju da 'odluka Ustavnog suda ne znači odbačaj kaznene prijave niti odustajanje od daljnjeg kaznenog postupka'.