NEPRIMJERENO VOZILO

Zmajlović stopirao nabavu terenca za šeficu Plitvica

13.11.2012 u 14:05

Bionic
Reading

Mihael Zmajlović, ministar zaštite okoliša i prirode, nakon medijskih napisa odlučio je obustaviti natječaj za nabavu luksuznog terenskog vozila za ravnateljicu NP Plitvička jezera Lidiju Bertović

U priopćenju iz ministarstva stoji kako je ministar izdao nalog za obustavu natječaja u dijelu koji se odnosi na nabavu NEPRIMJERENE kategorije vozila.

Dio natječaja koji se odnosi na nabavu radnih vozila - šumskih vozila i vlakova za posjetitelje, može se provesti. Iz Ministarstva su poručili da je potaknut ovim događajem, Zmajlović izdao Naputak svim državnim tijelima i pravnim osobama koji imaju javne ovlasti iz resora Ministarstva da se eventualna nabava službenih osobnih vozila može pokrenuti samo ako je za to pribavljena suglasnost ministra te ako je nabava u skladu s Odlukom Vlade o pravu korištenja službenih osobnih automobila, mobilnih telefona, redovnih zrakoplovnih linija, poslovnih kreditnih kartica, sredstava reprezentacije te načinu odobravanja službenih putovanja.

Podsjetimo, Bertović je samo tri mjeseca nakon što je preuzela funkciju odlučila da se želi voziti u novom SUV-u, vozilu koje ne smije imati manje od 250 konjskih snaga, kao što ne smije imati ni manje od sedmostupanjskog automatskog mjenjača. Uz 54 specificirane tehničke karakteristike Bertović je za svoj SUV tražila da, između ostalog, prednja sjedala moraju biti sportska, s elektronskom potporom za kralježnicu!