MLADA BOSNA PROTIV DODIKA

'Zlotvor Mladić je ubijao naše bošnjačke i hrvatske drugove i drugarice'

30.05.2011 u 17:58

Bionic
Reading

Udruženje Mlada Bosna reagiralo je u priopćenju na nacionalističku histeriju koja je u Srbiji, a naročito u Republici Srpskoj, obilježila javnu reakciju na uhićenje osumnjičenog za ratne zločine Ratka Mladića. U njemu pripadnici nove Mlade Bosne, inače dijela Jedinstvene organizacije za socijalizam i demokraciju, ističu da je 'Mladić ubijao naše bošnjačke i hrvatske drugove i drugarice' te optužuju vlasti RS za manipuliranje

U priopćenju Mlade Bosne najprije se upozorava srpski narod da masovna histerija koju, preko svojih poslušnika, kreira vlast Milorada Dodika nije ništa drugo nego sluđivanje Srba s ciljem njihovog daljnjeg pljačkanja i ponižavanja. Mlada Bosna podsjeća da ovo pljačkanje i ponižavanje traje već dvadeset godina i da je počelo upravo onoga trenutka kada su se vladajući nacionalisti, kojima je služio ravnogorski zlotvor Mladić, dokopali vlasti.

Ratko Mladić nije nikakav heroj, već nacionalistički kasapin, koji je kao vrhovni egzekutor zločinačko-pljačkaške klike bacio do sada neviđenu ljagu na srpski narod, naređujući protjerivanja, masovna ubijanja i silovanja pripadnika radničke klase bratskog bošnjačkog i hrvatskog naroda', naglašava se u priopćenju. Mlada Bosna poručuje srpskom narodu da je ista ta klika koja je ubijala drugarice i drugove Bošnjake i Hrvate opljačkala, ubijala i ponižavala srpski narod i da to još uvijek čini.

Dalje se u priopćenju kaže: 'Predsjednici studentskih udruženja i boračkih organizacija, koji su bili glavni organizatori prosvjeda podrške ravnogorskom zločincu Mladiću, nisu ništa drugo do bijedni pijuni režima, koji i dalje želi držati srpski narod za taoca svoje destruktivne i pljačkaške politike.'

Mlada Bosna stoga poziva sve demobilizirane borce, radničku klasu i studente da se ne daju prevariti i izmanipulirati te da ne sudjeluju u skupovima potpore Mladiću. Umjesto toga, potrebno je graditi zajednički, izvanparlamentarni i izvanstranački front radničke klase u cijeloj BiH, kako bi se što više suzbio utjecaj vladajućih pljačkaških kartela i njihovih nacionalističkih ideologija.

Protesti podrške Mladiću na Palama i u Istočnom Sarajevu žalosna su posljedica 20-godišnjeg sustavnog ispiranja mozga mladim generacijama nacionalizmom i klerofašizmom. Mlada Bosna poziva studente Univerziteta u Istočnom Sarajevu da ne nasjedaju na 'mračnjačku propagandu i ne dozvole da se njihova imena zloupotrebljavaju u zaštiti ratnih zločinaca i izrabljivača'.