ZLOSTAVLJAO SUPRUGU I NJEZINE MALOLJETNE SESTRE

Zlostavljaču iz Vinkovaca jednomjesečni pritvor

06.10.2009 u 21:06

Bionic
Reading

Tridesetdvogodišnjem Vinkovčaninu protiv kojeg je Policijska uprava vukovarsko-srijemska proteklog vikenda podnijela kaznenu prijavu zbog više kaznenih djela s područja nasilja u obitelji i spolnog ćudoređa, u pritvoru Zatvora u Osijeku provest će narednih mjesec dana

Takvu odluku donio je u utorak istražni sudac Županijskog suda u Vukovaru Slavko Teofilović kojem je 32-godišnji osumnjičenik u poslijepodnevnim satima priveden na saslušanje. Prema riječima suca Teofilovića, osumnjičeni je bio u pratnji svog odvjetnika, a branio se šutnjom.

Za nasilje u obitelji prijavila ga je njegova 28-godišnja supruga, a daljnjom krim obradom policija je, kako je medijima potvrđeno, došla do saznanja i o kaznenim djelima protiv spolne slobode.

Suprugu je zlostavljao, dok je tri njezine sestre, od kojih su dvije još uvijek maloljetne, seksualno napastovao.

Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Vukovaru podnijelo je u utorak istražni zahtjev protiv 32-godišnjaka zbog, kako se navodi, postojanja osnovane sumnje da je od počeka siječnja do kraja travnja 2006. godine na štetu tri djevojčice počinio kazneno djelo spolnog odnošaja s djetetom. Također, sumnjiči ga se da je krajem ožujka 2008. godine na štetu jedne djevojčice počinio kazneno djelo spolnog odnošaja zlouporabom položaja.

'Osnovano se sumnja i da je tijekom 2006. godine, te od siječnja do druge polovine travnja 2009. godine počinio kazneno djelo bludne radnje na štetu istih djevojčica, kao i da je od početka siječnja 2006. do 2. listopada 2009. godine na štetu svog djeteta i supruge počinio kazneno djelo zapuštanja i zlostavljanja djeteta, te nasilničkog ponašanja u obitelji', navodi se u priopćenju vukovarskog ŽDO-a objavljenom u utorak na službenim web stranicama DORH-a.