'EKIPA KAO NA INAUGURACIJI'

Živi zid i Balenović žestoko kritizirali predsjednicu zbog pomilovanja

03.02.2016 u 11:31

Bionic
Reading

Nije čudno da je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pomilovala različite osobe iz kriminalnog miljea, lopove, dilere i nasilnike kad joj je takva ekipa sjedila u prvim redovima na inauguraciju, podsjetio je Živi zid dodavši 'svaka ptica svome jatu leti'. No, u određenoj je nevjerici ostala bivša predsjedničina povjerenica za zviždače koja se pita zar su kriminalci i ubojice građani prvoga, a zviždači drugoga reda?

'Teško je bilo i očekivati da bi iz HDZ-a mogao doći netko pošten', smatra Živi zid te pita i podsjeć: 'Zašto predsjednica ne pomiluje nekog od deložacije, a rekla je da će se boriti za dužnike u švicarskim francima, za blokirane, za ljude koje su država i banke dovele na prosjački štap'.

'Ali ne zanima predsjednicu sirotinja jer sirotinja ne donira novac. Od kriminala se živi, to zna svaki HDZ-ovac', podsjeća Živi zid na svojem Facebooku dok Balenović u svojem priopćenju upozorava da iako 'nitko ne spori pravo Predsjednice da dodjeli pojedincima oprost, ali abolirati osobe koje su planski krenule u pljačku, drogu, kriminal i ubojstva odluka je koja duboko kompromitira instituciju Predsjednice Republike'.

Kolinda – predsjednica svih hrvatskih kriminalaca – pomilovala je osuđenog tajkuna i bjegunca Leona Sulića.Pomilovala...

Posted by Živi zid on Wednesday, 3 February 2016

'Umjesto da sa svog respektabilnog položaja uputi snažnu i odlučnu poruku da kompromisa s kriminalom i korupcijom nema, da će svatko tko krene u polusvijet kriminala biti najstrože kažnjen, Grabar-Kitarović donosi takve odluke, kojima direktno podriva napore policije, DORH-a i pravosuđa u borbi protiv kriminala i korupcije', upozorava Balenović dodajući da je 'ovom odlukom o oprostu predsjednica stekla simpatije brojnih kriminalaca, ubojica, dilera i svih onih koji se zbog ovakvih privilegija, u kriminal kao unosan biznis tek planiraju upustiti'.

'Ako Vas zbog kriminala i osude, imamo Predsjednicu!', poruka je koju Balenović iščitava iz poteza s Pantovčaka te se pita zar su kriminalci i ubojice građani prvoga, a zviždači drugoga reda? Predsjednica je, podsjeća Balenović, 'zaboravila da zatvorskom kaznom osuđenim kriminalcima nije oduzeto pravo na liječenje, nego pravo na slobodu. Prava zatvorenika, pa tako i pravo na zdravstvenu zaštitu regulirana su Ustavom i međunarodnim aktima te Zakonom o izvršavanju kazne zatvora'.

'Predsjednica je čini se pomilovanjima pojedinih zatvorenika počela vraćati dugove prema donatorima iz njezine predsjedničke kampanje čim se šalje jako lošu poruku i otvara sumnja da predsjednica institut oprosta pravomoćno osuđenih zatvorenika protuzakonito koristi kao osobnu gestu zahvale donatorima svoje predsjedničke kampanje, čime dovodi u pitanje vlastitu vjerodostojnost i nepristranost, što je apsolutno neprihvatljivo i vrijedno svake osude', zaključuje Balenović.