MARTINČEVIĆ PRED ISKLJUČENJEM

'Zgrožena sam ponašanjem HNS-a!'

07.02.2014 u 21:12

Bionic
Reading

Iznenađena sam cijelom ovom situacijom i zgrožena argumentima koji su navedeni kao razlog mog mogućeg isključenja, rekla je Natalija Martinčević, saborska zastupnica i zamjenica gradonačelnika Grada Varaždina, nakon najave da će o njezinu članstvu u HNS-u odlučivati Predsjedništvo HNS-a

Da bi najodanija suradnica Radimira Čačića mogla vrlo skoro doživjeti njegovu političku sudbinu, postalo je izvjesno nakon jutrošnjih izjava varaždinskog župana i predsjednika Središnjeg odbora HNS-a Predraga Štromara te Milorada Batinića, predsjednika regionalnog saveza HNS-a i potpredsjednika Hrvatskog sabora.

Osvrćući se na jučerašnji susret s novinarima koji je Martinčević priredila bez znanja stranačkih kolega, što je kap koja je prelila čašu u HNS-u, Štromar je rekao da na skupu nije bilo nikakvog stranačkog obilježja, a HNS je spomenut svega dva puta. Prije toga više puta je pozvana da pojasni svoje istupe i postupke koji su suprotni Statutu HNS-a i poslovniku o radu kluba zastupnika, ali nije se odazvala, baš kao ni Zlatko Koračević, bivši saborski zastupnik i predsjednik uprave HEP-a.

'Htjeli smo razmotati taj čvor i vidjeti žele li i dalje biti članovi HNS-a. Zaključili smo da ne žele. Mi smo liberalni, ali svaka stranka ima kodeks', ustvrdio je Štromar.

Stoga će na prijedlog varaždinskih narodnjaka Predsjedništvo HNS-a raspravljati o isključenju Martinčević, kao i Koračevića koji se također nije pojavio na razgovoru u stranci, za razliku od novomarofskog gradonačelnika Darka Hrenića čije mjesto u stranci zasad nije upitno.

'Nitko ne okreće leđa njima, oni okreću leđa stranci', ustvrdio je Štromar naglašavajući da u HNS-u nema raskola što govori prije svega stanje na terenu, ali i to što se s Čačićem prošlog vikenda susrelo tek dvoje ljudi.

Nasuprot tome, Martinčević smatra da u HNS-u, koji se poziva na demokraciju, imam pravo iznijeti svoje mišljenje i svoj stav.

'To sam do sada činila nebrojeno puta, kao i mnogi drugi dužnosnici i to se do sada smatralo dobrim i kvalitetnim načinom rada. Ne razumijem zašto odjednom za mene vrijede druga pravila', kazala je Martinčević.

Predstavljanje rada kao saborske zastupnice i zamjenice gradonačelnika smatra obvezom prema građanima koji je i plaćaju.

'Argumenti da sam premalo puta spomenula HNS i da nisam imala zastavicu stranke ne zavređuju ozbiljan komentar. Ono što je posebno zabrinjavajuće jest to da su se iznosile i neistine, koje su, po njihovu žalost, lako provjerljive, a vezane su uz moj nedolazak na sastanak na koji su me pozvali samo par sati prije', tvrdi Martinčević koja dodaje da je rastužuju događanja u HNS-u jer to 'više nema veze s demokracijom i vrijednostima za koje se stranka zalagala'.