PODIJELJENA MIŠLJENJA

Zgrabljić Rotar protiv ostavki na HRT-u, Luks za njih

17.01.2012 u 14:32

Bionic
Reading

Nakon što je zastupnik HNS-a Goran Beus Richembergh jučer na okruglom stolu o HRT-u pozvao Upravu kuće, Programsko vijeće (PV) i Nadzorni odbor (NO) da podnesu ostavke, na što mu je predsjednik Uprave javnog RTV servisa odgovorio 'da mu to ne pada na pamet zbog dobrog posla koji radi', na navedenu temu porazgovarali smo s predsjednicom NO-a Silvijom Luks i predsjednicom PV-a Nadom Zgrabljić Rotar

U međuvremenu, ostavku na članstvo u PV-u podnio je dopredsjednik Milan Kujundžić jer se odlučio politički aktivirati i kandidirati na izborima za predsjednika HDZ-a. Time je Vijeće spalo na osam članova jer su prije njega ostavke dali Sanja Ivić i Ante Tomić.

Zgrabljić Rotar kaže da ne vidi zbog čega bi PV trebao podnijeti ostavku jer smatra da je PV u proteklih godinu dana obavio dobar posao.

'Ne vidim razloga za podnošenje ostavke. PV je radio po zakonu, ispunio je svoje obveze, u protekloj godini održali smo što samostalno, što zajedno s Nadzornim odborom, 27 sjednica. Nije bilo ni jedne proceduralne pogreške i stoga mi nije jasno zašto je zatražena naša ostavka. Ako nekom smeta što je Duško Radić izabran na mjesto glavnog urednika Hrvatskog radija, treba reći da je to autonomna odluka Vijeća koje i bira glavne urednike i Upravu. Ne vidim neku posebnu odgovornost u tome što je Vijeće izabralo Radića, a ne Vladimira Kumbriju. Obojica su dobri kandidati, a Vijeće se odlučilo za Radića, na što je imalo pravo', kazala je Zgrabljić Rotar.

Tvrdnje SDP-ovca Nenada Stazića, koji je jučer implicirao da u pozadini Radićeva izbora možda stoji njezina želja za prelazak sa zadarskog na zagrebački fakultet, Zgrabljić Rotar naziva zlonamjernima

'Iza mene je dvadeset godina rada na demokratizaciji medija. Neće mene neko primiti na neki fakultet zato što je to politički odlučeno, nego zato što iza mene stoji određeni rad. Takva tvrdnja je izrečena preko svake mjere i više je nego zlonamjerna. Meni nije potrebno da se ponižavam i uvlačim u politikanstvo zato da bih dala svoj glas ovom ili onom. Ne znam kako bi meni Duško Radić mogao pomoći da prijeđem sa zadarskog na zagrebački fakultet. Pa nije on rektor, a ni dekan', ističe predsjednica Vijeća.

Predsjednica Nadzornog odbora Silvija Luks slaže se, pak, s Beusovom željom po kojoj Uprava mora podnijeti ostavku zbog loše obavljenog posla.

'Mislim da Uprava mora podnijeti ostavku. Ne rade posao kako bi trebali. Ako oni odlaze, onda mora otići i NO i PV. Naša je odgovornost jer smo ih izabrali', kratko je poručila Luks iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.