U OTVORENOM HRT-A

Žestok okršaj Sloković - Kosor zbog Sanadera

  • Autor: An. S./HRT
  • Zadnja izmjena 02.10.2015 15:06
  • Objavljeno 02.10.2015 u 15:06
Jadranka Sloković

Jadranka Sloković

Izvor: Screenshot / Autor: HRT

U HRT-ovoj emisiji Otvoreno žestoko su se sukobile odvjetnica Ive Sanadera Jadranka Sloković i bivša premijerka Jadranka Kosor koja se u raspravu uključila telefonom

Sloković tvrdi da je cijeli postupak protiv Sanadera započeo isključivo zbog političkog neslaganja i borbe između Sanadera i Jadranke Kosor kao njegove nasljednice koja se u jednom trenutku osjetila ugroženom od mogućnosti njegova vraćanja na političku scenu i inicirala ovaj postupak. Prema dokumentu Ravnateljstva policije o akciji Juda, Kosor je imala kontakte sa svjedocima te ih slala tadašnjem državnom odvjetniku Mladenu Bajiću - što je opasna sprega medija, DORH-a i najviše izvršne vlasti, rekla je Sloković. Odvjetnica misli da se kroz medije i rad DORH-a sustavno tijekom pet godina pokušavala gurati teza o korumpiranosti sustava i Sanadera. Kazneni postupak sveo se na naklapanja nekoliko ljudi, bez materijalnih dokaza, istaknula je Sloković u Otvorenom HRT-a.

U emisiju se uključila i bivša premijerka Jadranka Kosor te tu tezu proglasila bezobrazlukom, tragikomedijom i tezom na staklenim nogama. Kosor je rekla da nije usmjeravala svjedoke što dokazuje i to da su neki od njih bili u unutarstranačkoj borbi protiv nje. Spomenula je i tadašnjeg ministra policije Tomislava Karamarka koji je s DORH-om tada bio na čelu lanca represivnog aparata koji istražuje i podiže optužnice.

Kosor: Nisam utjecala na svjedoke

Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković tvrdi da je cijeli postupak protiv Sanadera započeo isključivo zbog političkog neslaganja i borbe između njega i Jadranke Kosor kao njegove nasljednice 'koja se u jednom trenutku osjetila ugroženom od mogućnosti njegovog vraćanja na političku scenu i inicirala ovaj postupak'. Kosor se javila u emisiju i rekla da ta teza 'ne samo da je na staklenim nogama, nego niti nema noge'. Više: http://bit.ly/1GkYQSz#Otvoreno

Posted by HRT Otvoreno on Thursday, October 1, 2015


Na kraju emisije voditelj je upitao Sloković bi li, po uzoru na odvjetnika Hanžekovića koji je podignuo kredit za jamčevinu Milana Bandića, i ona kreditom ili imovinom jamčila za klijenta Sanadera? 'Nije nam to u planu', odgovorila je.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!