IZAZOVNA SURADNJA

Željko Sabo kao presudna Penavina 'ruka' postaje predsjednik Gradskog vijeća Vukovara?

16.06.2021 u 09:22

Bionic
Reading

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Vukovara vidjet će se tko će nakon lokalnih izbora sastaviti većinu i tko će slijedom toga postati novi predsjednik Vijeća

Podsjećamo, Ivan Penava ostao je gradonačelnik Vukovara nakon što je u drugom krugu lokalnih izbora pobijedio HDZ-ova Nikolu Mažara. U Gradskom vijeću koalicija Penave i Hrvatske konzervativne stranke osvojila je devet od ukupno 19 vijećničkih mjesta, HDZ ima pet vijećnika, SDSS dva, dok po jedno mjesto u Vijeću drže HNS, DSS i bivši SDP-ov gradonačelnik Vukovara Željko Sabo.

Penavi za većinu treba samo jedna ruka, a Večernji list neslužbeno doznaje da su obavljeni razgovori sa svim novim vijećnicima s tim da su dvije glavne 'mete' bili Nenad Bučko (HNS) i Željko Sabo (SDP).

Iako još uvijek ništa nije potvrđeno, deseta ruka Ivana Penave za tanku većinu u Gradskom vijeću biti će ruka Željka Sabe koji će navodno biti izabran za novog predsjednika Gradskog vijeća Vukovara, piše Večernjak, podsjećajući da su se Penava i Sabo već triput sukobili na lokalnim izborima i do sada je rezultat 2:1 za Penavu.

U tim okršajima bilo je i 'otrovnih strelica' s obje strane, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će u iduće četiri godine funkcionirati suradnja ovih nekoć ljutih političkih suparnika.