NAJVAŽNIji zadaci

Zelenski traži od svojih diplomata da 'osvoje srca' za Ukrajinu

22.12.2023 u 22:01

Bionic
Reading

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski zatražio je od ukrajinskih diplomata da intenzivno rade u sljedećih 12 mjeseci kako bi "osvojili srca" za ukrajinsku stranu u ratu s Rusijom

Zelenski je u petak na sastanku diplomatima dodijelio najvažnije zadatke u idućoj godini. Među njima su nabava više oružja za Ukrajinu, bliže veze Ukrajine s NATO-om i EU-om za pomoć ukrajinskoj industriji oružja, priopćio je ured ukrajinskog predsjednika.

Ukrajinski predsjednik istaknuo je da, kada je riječ o daljnjem približavanju NATO-u, ključ "ne treba tražiti na višim političkim razinama". "Moramo uvjeriti društva (zapadnih zemalja), kao što smo ih pridobili da se okupe oko Ukrajine odmah na početku rata", rekao je Zelenski.

“Treba nam više oružja, jer se nitko neće predati”, dodao je.

"Svatko od vas tko može pomoći Ukrajini da poveća proizvodnju oružja, granata, opreme, protuzračne obrane u Ukrajini, trebao bi to učiniti", naglasio je ukrajinski predsjednik.

Ukrajinski diplomati također bi trebali pomoći u traženju financijske potpore.

  • +3
Ukrajinski vojnici kod Avdivke Izvor: Profimedia / Autor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Fokus je pritom na ruskoj imovini zamrznutoj na Zapadu, koja bi se, prema nekim zapadnim političarima, mogla iskoristiti za obnovu ratom razorene Ukrajine.

Zelenski je rekao kako smatra "pravednim korištenje resursa agresorske države".