spajanje ministarstava

Zeleni forum protiv spajanja zaštite okoliša i gospodarstva

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 10.07.2020 13:39
  • Objavljeno 10.07.2020 u 13:39
Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic

Spajanje Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta nerazumno je i neprihvatljivo, ocijenila je u petak mreža udruga za zaštitu okoliša Zeleni forum koja se ne slaže ni s time da na čelu tog ministarstva bude Tomislav Ćorić

Zeleni forum u priopćenju ističe da Hrvatska, u skladu s naporima EU-a, treba jačati sektor zaštite okoliša i prirode, a spajanje Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta oslabit će sektor zaštite okoliša i prirode, koji je ionako u Hrvatskoj slab.

'Prethodna je vlada značajno oslabila sektor zaštite okoliša i prirode pripajanjem energetike tom sektoru i inkorporiranjem Hrvatske agencije za okoliš i prirodu u Ministarstvo zaštite okoliša i energetike', ocijenili su.

Također apeliraju na premijera Andreja Plenkovića da nikako sektor zaštite okoliša ne povjeri Ćoriću jer se kao ministar nije dokazao ni znanjem niti postupcima u interesu tog sektora već 'upravo suprotno'.

Kao primjere lošeg Ćorićeva rada navode korupcijsku aferu Krš-Pađene, odluke o LNG na Krku, HES Kosinj, šljunčarenje Drave, istraživanje nafte i plina na kopnu itd.

'Očuvanje potencijala bioraznolikosti i ulaganje u razvoj vlastitih resursa - održive i obnovljive izvore energije, niskougljičnu industriju, ekološku proizvodnju, inovacije i zelene gradove, moraju biti temelj našeg razvoja koji je ugrađen u sve sektore', poručuje Zeleni forum.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!