hrastovac o lgbtiq odjelima u knjižnicama

Zekanović: 'Imamo obitelj koju čine majka i otac, druga opcija ne postoji'

16.02.2018 u 10:57

Bionic
Reading

Iako smatra da svaku ranjivu skupinu treba zaštiti, mogućnost organiziranja LGBTIQ odjela u knjižnicama u Hrvatskoj, saborski zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović smatra, ipak 'nametanjem jedne ideologije na opasan način'

'Zašto ne bismo napravili odjel za budiste, blokirane i branitelje? Ima cijeli niz odjela koji imaju prioritet nad ovim odjelom. Ovdje se radi o političkoj agendi, a ne zaštiti ranjive skupine. Ako ćemo već jednu skupinu izdvojiti, onda se idemo pozabaviti nekom skupinom koja je mnogo zastupljenija u ovom društvu. Sutra će biti direktiva da sve knjižnice u Hrvatskoj imaju taj sadržaj', komentirao je Hrvoje Zekanović mogućnost da se u knjižnicama u Hrvatskoj organiziraju LGBTIQ odjeli za N1.

Ovaj saborski zastupnik smatra da danas već postoje knjižnice koje imaju takve sadržaje te da su oni dostupni onima koji ih žele.

'To je uvertira da taj sadržaj bude dostupan svoj djeci što je po meni vrijednosno neprihvatljivo. Gdje će odvesti ova odluka, ja ne znam. Što će LGBTIQ lobi napraviti sljedeće, ja ne znam. Hoće li sutra biti plakati i radionice u svakoj knjižnici, ne znam', kaže on.

Na upit da živimo u 21. stoljeću u kojem bi ljudi trebali čitati što žele, odgovara:

'Sve tekovine koje preuzimamo od tobože napredne Europe nisu dobre. Ne znači da je sve što dolazi iz Nizozemske dobro. Hrast apelira da Povjerensvo ne donese odluku, to nam je primarni cilj, vidjet ćemo kako će se situacija rasplesti'.

Objašnjava i kako je na internetu danas cijeli niz sadržaja neprikladnih i za odrasle, a ne za djecu.

Na pitanje zašto istospolni parovi nisu dobri, kaže: 'Svaki čovjek je jednako vrijedan, ali svako ponašanje nije jednako. Imamo obitelj koju čine majka i otac, i druga opcija ne postoji zapravo'.

  • +16
Sva lica Hrvoja Zekanovića Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL