POSLJEDICE POPLAVA

Zbog urušenog mosta zatvorena županijska cesta

09.06.2010 u 08:49

Bionic
Reading

Za sav je promet zbog urušavanja mosta zatvorena županijska cesta Ladimirevci - Satnica (kraj Valpova), a zbog klizišta zabrana je uvedena za teretni promet na cesti D 34 Daruvar - Maslenjača, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK)

Zbog radova na izgradnji dionice autoceste A 1 zatvorena je za sav promet županijska cesta (ŽC) Vrgorac - Staševica. Obilazak je: Vrgorac - Mali Prolog - Ploče.

Državna cesta D 22 od raskrižja u Možđencu preko Kipišća i Pake do raskrižja sa županijskom cestom u naselju Sudovec zatvorena je za sav promet. Obilazak: iz Novog Marofa u smjeru Križevaca: D3 - ŽC 2175 (Breznica - Visoko - Sudovec) - D22 i obrnuto.

Zbog sanacije tunela Krapina do 24. lipnja cesta D 1 Podgora Krapinska - Krapina zatvorena je za sav promet.

Iz Slovenije teretna vozila čija širina prelazi 3,40 m i visina 4,40 m preusmjeravaju se s GP Macelj na druge prijelaze ili idu alternativnim pravcem D 508 od GP Macelj - Lepoglava - D 35 - A 2 čvor Sveti Križ Začretje, a iz Hrvatske se upućuju na GP Bregana.

Do daljnjega za teretna vozila zatvorena je državna cesta D 6 Dvor - Glina u mjestu Rujevac. Teretni je promet preusmjeren preko Hrvatske Kostajnice.

Svakodnevno od 6 do 19 sati zabranjeno je pretjecanje teretnim vozilima na Zagrebačkoj obilaznici, između čvorova Jankomir i Ivanja Reka (A 3) te Popovec i Ivanja Reka (A 4), u cilju povećanja protočnosti i sigurnosti prometa.

Zbog radova na dionici D 39 Svib - Cista Provo vozi se naizmjence.

Trajekti plove prema redu plovidbe.

Na graničnim prijelazima nema čekanja.

Na GP Brčko - Gunja dopušten je promet vozilima mase do devet tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmjerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila mostom Brčko - Gunja ograničena je na 40 km/h, izvješćuje HAK.

Poziva vozače da u sklopu preventivno-sigurnosne akcije 'Dani tehničke ispravnosti vozila', do 12. lipnja, besplatno provjere svoja vozila u bilo kojoj stanici za tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj. Podsjeća da su tehnički ispravna vozila ključni čimbenik sigurnosti cestovnog prometa.