među ozlijeđenima i djeca

[VIDEO/FOTO] Teška prometna nesreća kod Okučana: Poginulo četvero migranata skrivenih u kamionu

22.03.2021 u 07:10

Bionic
Reading

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac zatvorena je dionica između čvorova Novska i Okučani u oba smjera zbog prometne nesreće na 150. kilometru, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub

Kako je izvijestila brodsko-posavska policija, noćas u 3.12 sati u Operativno-komunikacijskom centru te policijske uprave zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći na autocesti A3, na sjevernoj strani u blizini Okučana.

'Policijski službenici su odmah upućeni na mjesto događaja te su potvrdili istinitost dojave i utvrdili da se prevrnulo teretno vozilo nacionalnih registracijskih oznaka Republike Srbije. Prema prvim potvrđenim informacijama, četiri osobe su smrtno stradale dok je više osoba ozlijeđeno', priopćili su iz policije.

Četvero ljudi je poginulo u prevrtanju kamiona kod Okučana Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galović

'U 4.10 sati policijski službenici su privremeno zatvorili promet na sjevernoj kolničkoj traci autoceste te potom u 5.20 sati i na južnoj kolničkoj traci autoceste zbog mogućnosti prilaza vozilima žurnih službi i pružanja pomoći ozlijeđenim osobama. Ozlijeđene osobe su zbrinute u bolnici u Novoj Gradiški, Slavonskom Brodu i Pakracu. U tijeku je osiguranje mjesta događaja i obavljanje očevida u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom, a kako bi se utvrdile činjenice i okolnosti pod kojima se dogodila prometna nesreća te identitet stradalih i ozlijeđenih osoba koje su se prema prvim informacijama nalazile u tovarnom prostoru teretnog vozila. Nakon obavljenog očevida Policijska uprava brodsko-posavska izvijestit će javnost o svemu utvrđenom', poručuju.

Tehnička intervencija 39/2021 A 3 150 km 🚒😔 brz oporavak svima.

Posted by Jvp Novska on Sunday, March 21, 2021

Iako za sada nema više službenih podataka o ovoj nesreći, očevici kažu da su žurne službe došavši na mjesto događaja čule jauk i zapomaganje ozlijeđenih. Dio osoba bio je, doznaje neslužbeno SB Plus, smješten u tovarnom prostoru između bala. Na mjesto događaja izašao je i državni odvjetnik te će s policijom obaviti očevid i potvrditi ili opovrgnuti navode očevidaca koji sumnjaju da su stradali migranti. Očevid će dati odgovor i na pitanje što je točno dovelo do ove prometne nesreće. Brzina, umor, nesmotrenost ili nešto drugo.

  • +2
Prometna nesreća kod Okučana Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

'Ono što u ovom trenutku možemo reći je da je u prometnoj nesreći koja se rano jutros dogodila na autocesti na sjevernom kolničkom traku kod Okučana sudjelovao skup vozila - tegljač Marke MAN s poluprikolicom srbijanskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Srbije 1978. godište. U nesreći su poginule četiri NN osobe dok je 17, također NN osoba, teško ozlijeđeno i zbrinuto u bolnicama u Slavonskom Brodu, Novoj Gradiški i Pakracu', za SBplus izvijestio je državni odvjetnik Davor Smoljan te ovom prilikom nije ni potvrdio ni demantirao navode da se među ozlijeđenima i poginulima nalaze migranti.

Među ozlijeđenima i djeca

U bolnicama u Slavonskom Brodu, Novoj Gradiški i Pakracu zbrinuto je ukupno 17 osoba ozlijeđenih u teškoj prometnoj nesreći koja se rano jutros dogodila na sjevernom kolničkom traku autoceste kod Okučana, a u kojoj su život na mjestu samog događaja izgubile četiri osobe. U novogradiškoj je bolnici zbrinuto ukupno 11 osoba.

'U ovome trenutku jedna je osoba životno ugrožena i nalazi se u šok sobi, a jedna je sada podvrgnuta operacijskom zahvatu. Ukupno je pet osoba zadobilo teške tjelesne ozlijede, a preostalih šest lakše', kazao je za SBplus ravnatelj novogradiške bolnice, dr. Josip Kolodziej, dodajući kako je riječ uglavnom o osobama mlađe životne dobi, među kojima ima i djece.

Na upit Hine Kolodziej je potvrdio da su sve osobe pristigle u novogradišku bolnicu stranci, te da se izjašnjavaju kao Sirijci.

'U Opću bolnicu 'Dr. Josip Benčević' rano jutros su primljena četiri strana državljana mlađe životne dobi s teškim ozljedama. U tijeku je liječenje i provode se svi potrebni postupci. Zasad su svi pacijenti stabilno', kazao je za SB Plus ravnatelj slavonskobrodske Opće bolnice, prim. Josip Samardžić.