HAK javlja:

Zbog olujnog vjetra A1 zatvorena između Sv. Roka i Posedarja

  • Autor: N. S./Hina
  • Zadnja izmjena 13.02.2021 07:37
  • Objavljeno 13.02.2021 u 07:37
Maslenički most - ilustracija

Maslenički most - ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Mrsic

Zbog olujnog vjetra autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje zatvorena je za sve skupine vozila, a obilazak je državnim cestama preko Karina, Obrovca i Gračaca - DC27 i DC50), izvijestio je u subotu ujutro HAK. Slab snijeg pada u dijelu Dalmacije, kolnici su mjestimice vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale je državnom cestom kroz Gorski kotar - DC3), Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i Paški most.

Na državnoj cesti DC1 Udbina-Klapavice zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na autocesti A7 Draga-Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Na Krčkom mostu (DC102) zabrana je prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom).

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna zimska oprema u Lici na državnoj cesti DC25 Gospić-Karlobag (D8) te u Dalmaciji na državnoj cesti DC414 Ston-Trpanj.

Na graničnom prijelazu Bajakovo Batrovci na izlaz teretna vozila čekaju tri sata.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su: katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Pula-Zadar, trajektne linije: Prizna-Žigljen, Porozina-Brestova, Lopar-Valbiska i Sobra-Prapratno.

Katamaran Ist-Zapuntel-Brgulje-Molat-Zadar u subotu (13.veljače) plovi bez pristajanja u luku Zapuntel.

Katamaranska linija 9603 Jelsa-Bol-Split isploviti će u 7 sati na relaciji Jelsa-Split, bez uplova u luku Bol.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!