STANJE U PROMETU

Zbog olujnog vjetra zatvorena A1 od Svetog Roka do Maslenice

29.12.2019 u 20:32

Bionic
Reading

Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvorena je autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Maslenica. Obilazak je cestama preko Gračaca i Obrovca (DC27 i DC50), javlja Hrvatski autoklub (HAK). Zatvorena je i A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, a obilazi se starom cestom kroz Gorski kotar (DC3).

Samo za osobna vozila otvorena je državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Slab snijeg mjestimice pada u Lici. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisane zimske opreme.

Zbog odrona na Jadranskoj magistrali (DC8) između Ruskamena i Lokve Rogoznice vozi se kroz odmorište uz privremenu prometnu signalizaciju (semafore), a u Slanom (Banja) vozi se jednim trakom, naizmjence.

Zbog vode na kolniku zatvorena je županijska cesta ŽC3156 Žažina-Mala Gorica (na makadamskom dijelu ceste). Obilazak je: Žažina-Petrovac-Mala Gorica.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na državnoj cesti DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno te županijskoj cesti ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Zbog radova na GP Goričan tranzitni teretni promet preusmjerava se preko čvora Goričan i dalje obilaznim pravcem na stari GP Goričan (obilazni pravac: čvor Goričan-ŽC2026-DC3-stari GP Goričan).

GP Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila.

Na GP Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).

Zbog odluke o ograničenju prometa za teretna vozila u Sloveniji koja je na snazi od 1. lipnja ove godine, očekuju se duža čekanja za teretna vozila, osobito na graničnim prijelazima Bregana/Obrežje i Macelj/Gruškovje.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Trajektna linija 532 Šibenik - Kaprije - Žirje plovi bez pristajanja u luku Žirje. Katamaranska linija 9603, obaviti će se na relaciji St. Grad - Split , bez uplova u luke Bol i Jelsa.

Zbog povratka sudionika Novogodišnje regate, u ponedjeljak 30.12.19. isplovljavanje iz luke Stari Grad biti će u 18:30 umjesto u 17:30 sati.