TRAGEDIJA

Zbog Haloa 3 ubio majku i ranio oca

17.12.2008 u 09:00

Bionic
Reading

Početkom tjedna u američkom gradu Elyria, u državi Ohio, započelo je još jedno suđenje za ubojstvo kojem su povod nasilne videoigre

Kao i svi tinejdžeri, i šesnaestogodišnji Daniel Petric iz Ohia prošle je godine želio kupiti Halo 3, veliki hit za Xbox 360 koji je tada haračio scenom. Premda su mu roditelji to zabranili, Daniel je uspio u nakani, no Mark i Susan su ostali dosljedni svojoj odluci i oduzeli mladiću igru te je zaključali u ormar - pokraj pištolja.

Daniel je, međutim, očito našao način kako provaliti u ormar, jer je 20. listopada prošle godine ušao u sobu svojih roditelja te im rekao da zažmire jer ima iznenađenje za njih. Nakon toga se začula pucnjava: majka je, pogođena u glavu s tri metka, na mjestu preminula, dok su ocu uspjeli spasiti život. Odvjetnici optuženog Daniela branit će ga pozivajući se na stres zbog traume sa skijanja uslijed koje mu je povrijeđena kralježnica, te bi ga i najmanja ozljeda paralizirala zauvijek. Zbog toga je mladić provodio dane u kući uz videoigre, koje su mu očito bile najvažnija stvar na svijetu.