VARŠAVSKA NI NA NEBU NI NA ZEMLJI

Završena Horvatinčićeva garaža na Cvjetnom

12.07.2010 u 15:03

Bionic
Reading

Završena je gradnja sporne podzemne garaže u projektu Cvjetni prolaz Tome Horvatinčića

'Temeljna ploča je završena, što znači da su garaže gotove', rekao je Horvatinčić za tportal. Čini se da ga uopće ne uznemirava to što za sada ulaz u te garaže ne postoji. Kaže da sve ide prema projektu te da se otvaranje trgovačko-stambenog centra očekuje 31. ožujka sljedeće godine.

Iako je Hoto grupa potvrdila da će se u njihovom centru naći prva dugoiščekivana trgovina švedskog modnog lanca H&M, Horvatinčić nije želio otkriti je li pao dogovor s još kojim poznatim brendom. 'Ne mogu vam to otkriti zbog ugovora', rekao je.

Iako gradnja Cvjetnog prolaza nije upitna, i dalje je upitna gradnja ulazno-izlazne rampe u Varšavskoj ulici. Bez nje garaža koju je Horvatinčić upravo dovršio neće imati svrhe.

DORH je poslao resornim institucijama sve nepravilnosti u postupku izmjene GUP-a na temelju kojih su izdane dozvole za radove u Varšavskoj. Horvatinčić očito ima asa u rukavu jer se oko toga nimalo ne uzrujava. 'Nema nikakvih prijava. Mi nismo čuli za nikakve prijave', kaže. Dokumentaciju su aktivisti predali austrijskom parlamentarnom istražitelju za Hypo banku, jer je, prema njihovim riječima, Horvatinčić dobio jedan od spornih kredita te banke.

Varšavska je i dalje ograđena, a radovi nisu počeli. Pitanje je dokada će trajati situacija status quo. Aktivisti Zelene akcije i Prava na grad spremni su ići i u zatvor ako ih policija uhiti dok budu onemogućavali početak kopanja Varšavske. U petak navečer, kada su pozvali aktiviste da se ponovno okupe u Varšavskoj jer su dobili informaciju da će te noći započeti radovi, nije se ništa dogodilo. Radovi nisu počeli, a aktivisti su odustali od blokade.

Naš je fotoreporter snimio Horvatinčića kako dan poslije na terasi kafića na zagrebačkoj špici ispija vodu pritom ne ispuštajući mobitel iz ruku.