SKANDAL U ZADRU

Zauzeta linija? Ne brinite, to samo Hitna naručuje pizzu!

30.07.2013 u 13:16

Bionic
Reading

Zadarska Hitna pomoć svoju hranu naručuje preko broja za hitne slučajeve – 194, javlja portal Antena Zadar

Zapanjeni čitatelj Antene Zadar, zaposlenik jedne pizzerije, svoja iskustva podijelio je s ostalim posjetiteljima portala.

'Nazvali su, nisam stigao vidjeti broj pozivatelja jer nam je bila gužva. Ljubazna gospođa s druge strane naručila je svoju pizzu i još neku hranu, međutim, kad sam ih upitao na koji broj ide narudžba, koji broj treba nazvati, dobio sam odgovor kako je s druge strane Hitna pomoć i da ih nazovem na 194. Izričito sam naglasio da ne želim zvati na broj 194 i zamolio gospođu da mi ostavi neki fiksni ili mobilni broj, svoj broj mobitela, na kraju krajeva, no ona to nije htjela', ispričao je čitatelj Anteni Zadar

Tragom ove priče nazvali smo ured ravnateljice Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Zadarske županije Davorke Krnčević. Nakon podužeg zvonjenja, javio nam se njezin zamjenik dr. Vlatko Grković

'Upravo smo završili hitan sastanak na tu temu. Priča je došla do nas prije sat vremena. Istog trenutka smo pokrenuli istragu. To je nedopustivo, zgroženi smo. Ravnateljica i ja ne možemo doći k sebi. Odmah krećemo u rješavanje ovog slučaja. U pitanju je čista zlouporaba. Nemam ideju tko bi to mogao napraviti. Imamo preko ljeta dosta novih mladih ljudi na ispomoći. Možda je neka sestra ili doktor nepromišljeno reagirao', kazao je za tportal doktor Grković.

U ravnateljstvu Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Zadarske županije još uvijek nisu stigli provjeriti vjerodostojnost priče, no ako je suditi prema oštrim riječima dr. Grkovića, prostora za sumnju ostavljeno je jako malo.

'Sankcionirat ćemo prekršitelja bez milosti', poručio je zamjenik ravnateljice Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Zadarske županije.