'nepoštivanje institucije'

Zastupnik Hrvatskih suverenista: 'Treba donijeti kodeks odijevanja u Saboru, neki sada dolaze u tenisicama'

07.07.2022 u 14:36

Bionic
Reading

Zastupnik Hrvatskih suverenista (HS) Marijan Pavliček poručio je u četvrtak kako je krajnje vrijeme da saborsko Predsjedništvo donese kodeks odijevanja u Saboru kako bi zastupnici i time pokazali poštovanje prema instituciji u kojoj se nalaze

„Nemam ništa protiv bilo kakvog stila odijevanja, ali zna se gdje je i što prikladno, a gdje nije“, rekao je Pavliček u saborskom govoru na slobodnu temu, svjestan da će zbog svog prijedloga vjerojatno biti napadnut i okarakterizirati kao „zatucan“, tipičan primjer hrvatske desnice.

Konkretizirao je i što zamjera pojedinim kolegama/icama. „Za ovom govornicom pojedini zastupnici dolaze u zasukanim rukavima, kao da idu na svinjokolju, pojedine zastupnice u majicama bez rukava, u tenisicama kao da idu na trening“, kazao je, pa dodao kako je „neki dan kolegica Sandra Benčić za govornicom bila u sunčanim naočalama, kao da je na plaži“.

Zar je to prikladno instituciji u kojoj se nalazimo, zapitao se, pa primijetio kako su zaposlenici u Saboru, djelatnici Straže, konobari, spremačice, obučeni po „ps-u“, a imaju tri puta manju plaću od zastupnika. No, oni poštuju instituciju u kojoj se nalaze, konstatirao je.

U prilog svom prijedlogu, naglasio je kako određeni protokoli, događanja i institucije traže prikladno odijevanje, kako se u saborskoj zgradi od 1737. donose najviši akti naše države, kako su u njoj broje povijesne ličnosti održale povijesne govore, no u posljednje vrijeme pojedini zastupnici nemaju poštovanja prema instituciji u kojoj se nalaze.

Krajnje je vrijeme da Predsjedništvo donese kodeks odijevanja u Saboru, moramo poštivati instituciju u kojoj se nalazimo, poručio je Pavliček.