PAO U RIJECI

Zatečen sa 140 grama heroina pa priveden

18.03.2011 u 15:44

Bionic
Reading

U Istražni centar Županijskog suda u Rijeci danas je priveden 35-godišnji Riječanin kojeg su sinoć interventni policijski službenici zaustavili u vozilu sa 140 grama heroina

Zaustavljen je oko 21 sat u riječkoj Ulici Vere Bratonje u vozilu marke VW, riječkih registarskih oznaka. Prilikom provjere identiteta osoba zatečenih u vozilu, kod 35-godišnjaka je pronađeno oko 140 grama heroina, koji mu je oduzet, a on je odveden na kriminalističko istraživanje u policijsku postaju.

Dosad je utvrđeno da je Riječanin neovlašteno posjedovao heroin radi daljnje prodaje krajnjim konzumentima s područja Primorsko-goranske županije, a istraga se nastavlja.

Policija ističe da bi se prodajom ove zaplijenjene droge na ilegalnom tržištu mogla ostvariti protupravna imovinska korist od najmanje 70.000 kuna.

Najčešća ulična doza koja se prodaje krajnjim konzumentima, kažu, jest u količini od oko 0,20 grama pa bi se tako iz zaplijenjenog heroina moglo sačiniti najmanje 700 doza, po cijeni na crnom tržištu od 100 kuna po dozi.

Napominju da je zamjetan nedostatak heroina na crnom tržištu Primorsko-goranske županije te da se zbog toga cijena jednog grama heroina penje čak na 700 do 800 kuna.