miroslav grgić

Smijenjeni član Nadzornog odbora HRT-a raspalio po HDZ-u: Presudio mi je partijski sud

15.12.2017 u 10:28

Bionic
Reading

Saborski zastupnici u četvrtak su žestoko raspravljali o prijedlogu da se u Nadzorni odbor HRT-a imenuju Mladen Čutura, Morana Paliković Gruden, Maja Martinović i Edvard Kuštek, a Milorad Pupovac čak je svojim koalicijskim partnerima iz HDZ-a najavio da 'njegovu ruku neće dobiti'. HDZ-ovci su pak sasuli drvlje i kamenje na bivšu garnituru, što je izazvalo Miroslava Grgića, bivšeg člana NO-a HRT-a, koji je žestoko uzvratio šefu Kluba zastupnika HDZ-a Branku Bačiću

Bivši član Nadzornog odbora Hrvatske radiotelevizije, koji je smijenjen u srpnju ove godine, Miroslav Grgić uputio je otvoreno pismo Branku Bačiću, predsjedniku Kluba zastupnika HDZ-a. 

Njegovo pismo prenosimo u cijelosti. 'Poštovani gospodine Bačić, moje je ime Miroslav Grgić i ja sam onaj 'čije ime ne spominjete', pa ni onda kada tijekom rasprave u Saboru u mene upirete prstom, prikazujući me kao osobu koja je kršila Zakon o HRT-u i koju su zbog toga, prema Vašim riječima, opominjali sudovi i tko zna koliko drugih državnih tijela. 

Postoji još jedan lik 'čije se ime ne spominje', onaj iz romana o Harryju Potteru, zli čarobnjak Lord Voldemort, zbog čega sam uvjeren da ste ipak mislili na mene, a ne na zlog Lorda. Naime, u meni nema ni trunke zla, a oni koji me poznaju kažu da sam dobra osoba, blagog karaktera, uvijek spremna pomoći u nevolji. 

Nikada nisam bio u sukobu sa zakonom i nemam nijedne mrlje u svojoj karijeri. Svoju dužnost u bivšem sazivu NO-a HRT-a obnašao sam časno, poštujući zakonske propise i uvijek s istim ciljem - zaštitom javnog interesa i javnog novca - a sada sam zbog toga suočen s teškim političkim optužbama, javno izgovorenim za saborskom govornicom, kojima ste oklevetali mene i sve moje kolege iz bivšeg saziva NO-a HRT-a te povrijedili naš ugled i čast.  

Poštovani gospodine Bačić, nitko od nas članova bivšeg saziva NO-a HRT-a nije prekršio nijednu odredbu Zakona o HRT-u.

  • +9
Sabor raspravlja o radu Hrvatske radiotelevizije Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

U situaciji kada je zbog isteka mandata tadašnjeg v.d. glavnog ravnatelja HRT-a te zbog samoraspuštanja Hrvatskog sabora bilo izgledno da će HRT ostati bez odgovorne osobe i zakonskog zastupnika, zatražili smo od Trgovačkog suda u Zagrebu da Sud, a ne NO HRT-a, imenuje privremenog upravitelja u izvanparničnom postupku, upravo sukladno zakonskim propisima i našoj zakonskoj obvezi da pažnjom dobrog gospodara osiguramo upravljanje sredstvima HRT-a. 

To je od Suda mogla zatražiti bilo koja druga osoba koja ima pravni interes, ali je logično bilo da to zatraži nadležno tijelo HRT-a, u ovom slučaju NO HRT-a. To je bila naša zakonska obveza, a ne naše kršenje Zakona o HRT-u.

Na kraju, molim Vas, oduprite se pokušajima ponovnog uvođenja partijskih sudova, koji će javno i bezrazložno optuživati nevine ljude, kao što ste to jučer učinili Vi, ispred Kluba zastupnika HDZ-a', stoji u otvorenom pismu Miroslava Grgića.