POČAST U SABORU

Zastupnici ipak održali minutu šutnje za preminulog Petra Stipetića

16.03.2018 u 12:40

Bionic
Reading

Javne kritike ipak su ponukale zastupnike da uoči glasovanja u petak održe minutu šutnje za preminulog generala Petra Stipetića. Osim minute šutnje u Saboru je osvanula i osmrtnica

Iako osim na početku nove sjednice minuta šutnje za preminule pojedince nije praksa u Saboru, šef Sabora Gordan Jandroković u petak je uoči glasovanja ipak pozvao zastupnike da održe minutu šutnje za preminulog generala Petra Stipetića.

Minutu šutnje još u srijedu zatražio je HSS-ov Krešo Beljak, no tada je Jandroković s mjesta predsjedavajućeg samo izrazio sućut Stipetićevoj obitelji. Odmah su stigle i kritike kako nije bilo minute šutnje za Stipetića, a bilo je za Slobodana Praljka, iako je tada minuta šutnje bila posvećena svim žrtvama ratnih događanja u BiH.

Zbog nedostatka minute šutnje stanku je jučer zatražio i SDP-ov Predrag Matić. Nakon te stanke Matić se osvrnuo se na smrt Petra Stipetića i kazao je kako je 'hrvatska dalekovidnica u porno terminu' pustila kratki dokumentarac o njemu. Za druge se, kaže, zaustavljao promet, javljale se udruge....Kazao je da Stipetiću nisu nikada oprostili što je došao iz JNA, a nije bio u HDZ-u. Nabrajao je kako je imao manju mirovinu od nekih 'šatoraša', kako je nakon rata živio skromno, kako se o njemu nije snimio film. 'Bio je cijenjen od neprijatelja i koliko znam nije bio vjernik. Njegova Bibilija je bila Ženevska konvencija', kazao je.

Nakon burnih reakcija u vrhu Sabora očito su popustili pa je minuta šutnje za Stipetića održana, a na saborskoj oglasnoj ploči čak se pojavila i osmrtnica.

  • +22
Petar Stipetić Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt / CROPIX