ZBOG LICEMJERJA REPUBLIKANACA

Zastupnica za govornicu donijela odrezak, votku i kavijar

23.09.2013 u 22:28

Bionic
Reading

Zastupnica američkog Kongresa nedavno je za govornicu donijela neobične rekvizite, odrezak, bocu votke i limenku kavijara, kako bi ukazala na licemjerje republikanskih kolega

Raspravljajući o republikanskom prijedlogu da se ukine ili radikalno limitira sustav bonova za hranu, kojim se koriste milijuni siromašnih Amerikanaca, članica Demokratske stranke Jackie Speier za govornicu je donijela odrezak, bocu votke i limenku kavijara, piše Huffington Post. Time je pokušala ukazati na licemjerje svojih republikanskih kolega koji bi najradije ukinuli bonove za hranu, a sami nerijetko jedu na državni račun.

'Neki zastupnici putuju u inozemstvo zbog tobožnjih službenih obveza. Večeraju u raskošnim restoranima, jedu odreske, piju votku, čak konzumiraju i kavijar. Za to primaju novac. Točno, za takve obroke ne daju ni centa iz vlastitog džepa', dodala je demokratska zastupnica, navodeći i konkretne primjere takvih obilnih večera.

Podsjetila je da je jedan član Kongresa dobio 127.41 dolara po danu za prehranu tijekom svog puta u Argentini, gdje se 'vjerojatno pošteno najeo mesa'. Drugi je dobio 3.588 dolara za hranu i smještaj za svoj šestodnevni boravak u Rusiji. 'Kladim se da se napio votke i konzumirao nešto kavijara', kazala je. U okrugu koji taj kongresnik zastupa bonove za hranu prima više od 20.000 obitelji. 'Samo jedna od tih osoba mogla bi preživjeti cijelu jednu godinu da je dobila iznos koji je tom kongresniku isplaćen za njegovo putovanje u Rusiju', upozorila je Speier.